Zorgverzekeraars

Het aanbod van verschillende zorgverzekering is in Nederland enorm. Omdat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien, vind je hieronder een overzicht van de verschillende zorgverzekeringen.

In Nederland zijn er een aantal overkoepelende zorgverzekeraars waaronder de verschillende zorgverzekeringen vallen. Achmea is de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt naast zorgverzekeringen ook andere verzekeringen aan. Onder de verzekeringsmaatschappij vallen diverse zorgverzekeringen. Zo zijn FBTO, Interpolis, De Friesland, Prolife (toevoegen) Take Care Now (weghalen)  en Zilveren Kruis enkele voorbeelden van de zorgverzekeringen van Achmea.

Ook VGZ is een grote zorgverzekeraar. Merken als Bewuzt, Univé, Zekur en VGZ zijn allemaal onderdeel van de corporatie VGZ. De zorgverzekeringen Ohra, Delta Lloyd en CZ vallen weer onder zorgverzekeraar CZ. Daarnaast is er nog Menzis, die onder andere de merken Anderzorg en Menzis uitdraagt.

Andere zorgverzekeringen zijn onderdeel van de wat kleinere overkoepelende zorgverzekeraars. Zo is bijvoorbeeld Ditzo één van de zorgverzekeringen van ASR en zijn Salland en Energiek onderdeel van Eno. Zorgverzekeraar ONVZ draagt de merken PNO zorg, VvAA en ONVZ. En onder DSW vallen onder andere Stad Holland en DSW (deze zorgverzekeraar richt zich op de specifieke regio Delfland, Schieland, Westland, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Tot slot is Zorg en Zekerheid een op zichzelf staande zorgverzekering.

Klik op onderstaande logo’s voor meer informatie over de zorgverzekering en de pakketten die elke zorgverzekeraar aanbiedt.