Waarop letten 50-plussers bij het kiezen van een zorgverzekering?

In de laatste twee maanden van het jaar heb je weer de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Vooral voor 50-plussers is het belangrijk om goed te vergelijken. Stem de zorgverzekering zo goed mogelijk af op de zorgkosten die je verwacht. De premies verschillen sterk per verzekeraar, maar hetzelfde kun je zeggen over de dekking in de aanvullende zorgverzekeringen.

De beste keuze in zorgverzekeringen is sterk afhankelijk van de verwachte medische kosten. Jongere verzekerden nemen vaak genoegen met alleen de basisverzekering. Hierin zit de meest noodzakelijke zorg, zoals de huisarts, kosten voor medicijnen en behandelingen in het ziekenhuis. Bij het ouder worden maak je gemiddeld hogere zorgkosten. In vergelijking met de jongere verzekerden hebben meer 50-plussers een aanvullende zorgverzekering en een uitgebreide tandartsverzekering.

Welke aanvullende dekkingen heb je nodig?

Je wilt in 2022 niet tegen hoge kosten aanlopen omdat bepaalde medische kosten niet gedragen worden door de zorgverzekeraar. Zodra het nieuwe jaar is ingegaan kun je de zorgverzekering niet meer uitbreiden. Het is dus nu zaak om direct de juiste zorgverzekering te kiezen. Welke kosten 50-plussers vaak verzekeren in aanvullende dekkingen zijn:

  • Eigen bijdrage medicijnkosten (deze bedragen in 2022 maximaal €250)
  • Brillen en contactlenzen
  • Gehoorapparaten (eigen bijdrage)
  • Uitgebreide tandartsverzekering
  • Fysiotherapie
  • Kunstgebitten (eigen bijdrage)
  • Alternatieve geneeswijzen

Voor een goede dekking tegen deze kosten heb je een aanvullende zorgverzekering nodig. Door het vergelijken selecteer je de zorgverzekering die het beste bij jou past en niet te duur is.

De premie moet wel redelijk zijn

Je kunt een zeer uitgebreide dekking kiezen, maar de maandelijkse premie moet natuurlijk wel goed betaalbaar blijven. Als je maar een paar behandelingen bij de fysiotherapeut verwacht, kan het vaak niet uit om alleen hiervoor een dure aanvullende verzekering af te sluiten met daarin vergoeding voor 25 behandelingen.

Ben je goed verzekerd? Voorkom dat je te veel betaalt!

Voldoet de huidige zorgverzekering aan jouw wensen? Toch is het slim om je zorgverzekering te vergelijken met wat andere zorgverzekeraars jou bieden. De kans is namelijk groot dat je veel geld kunt besparen. Een besparing van honderden euro’s per jaar is goed mogelijk.