Zorgverzekering voor studenten

  [tab name=”Waarom?”]

Wat is het nut van een verzekering?

Het nut van een zorgverzekering hebben is dat je zekerheid hebt. Mocht je een keer een fikse rekening krijgen bij de tandarts of bijvoorbeeld aangereden worden in de drukke stad, dan weet je zeker dat je niet thuis komt met een rekening op de deurmat, die je eigenlijk niet kunt betalen. Zelfs op controle gaan bij de tandarts kan een duur geintje zijn. Naast het feit dat een zorgverzekering nuttig is, is de basisverzekering ook verplicht.

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk dat je goed uitzoekt wat de beste verzekering voor jou is. De nodige research is daarbij wel vereist. Zo maar de goedkoopste nemen, is niet verstandig. Dus plan één avondje in de week vrij om goed uit te zoeken wat de beste zorgverzekering voor jou is. Let op de prijzen. Bekijk goed wat er gedekt is in de zorgverzekering en wat je nog mist.

[/tab]

[tab name=”Waar moet ik op letten?”]

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk dat je goed uitzoekt wat de beste verzekering voor jou is. De nodige research is daarbij wel vereist. Zo maar de goedkoopste nemen, is niet altijd geschikt voor jou. Dus plan één avondje in de week vrij om goed uit te zoeken wat de beste zorgverzekering voor jou is. Let op de prijzen. Bekijk goed wat er in de zorgverzekering aangeboden wordt en hoeveel er gedekt wordt. Lees altijd de kleine lettertjes.

Wat heb ik nodig?

Wat heb je nodig als student? Allereerst heb je een basiszorgverzekering nodig. Deze verzekering wordt door alle zorgverzekeraars aangeboden. In je basiszorgverzekering zitten zaken als: vergoedingen van de kosten van je huisarts, opgenomen worden in het ziekenhuis en medicijnen.

Belangrijk is om voor jezelf alles op een rijtje te zetten om te bepalen wat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een slecht gebit of heb je een beugel en moet je vaak naar de tandarts? Dan is het handig om te kijken naar een goede tandartsverzekering

[/tab]

[tab name=”Aanvullend verzekeren”]

Wat doet een aanvullende verzekering?

Een aanvullende zorgverzekering is erg handig om af te sluiten. Naast de standaard zaken van de basisverzekering, zitten er in de aanvullende verzekering voor studenten, interessante vergoedingen. Je moet denken aan de volgende zaken:

 • Anticonceptiepil
 • Fysiotherapie
 • Brillen en contactlenzen
 • Ruime dekking in het buitenland
 • SOA testen
 • Inentingen voor op reis
 • Uitgebreide dekking voor kraamhulp

Op de websites van de zorgverzekeraars, kun je soms zelfs kiezen welke modules je aan en uit zet. Modules zijn de dekkingen die de zorgverzekeraar aanbiedt, zoals kraamhulp. Als student wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen en modules als kraamhulp, die je waarschijnlijk de aankomende jaren niet gaat gebruiken, zijn dan zonde om toch geld aan te moeten uitgeven. Let hier dus goed op.

[/tab]

[tab name=”Tips”]

Ik kom er zelf nog niet uit, wat kan ik doen?

Ben je er na het zoeken nog niet uitgekomen welke zorgverzekering het best bij jou past? Probeer dan eens of je via een telefoongesprek met de zorgverzekeraar, meer duidelijkheid kunt krijgen. Hier kun je al je vragen voorleggen en misschien kom je er samen met een verzekeringsadviseur wel uit.

Je kunt natuurlijk ook je ouders of verzorgers om hulp vragen. Zij hebben jarenlange ervaring met zorgverzekeraars en kunnen je hierbij helpen. Handig is ook om bij je vrienden of klasgenoten na te vragen, wat voor verzekering zij hebben en wat voor profijt zij hiervan hebben.

Tips

Een paar tips om je te helpen bij het vinden van een goede zorgverzekering.

 • Stel voor jezelf een lijst op met dingen waarvan jij denkt dat ze noodzakelijk zijn.
 • Heb je bijvoorbeeld veel rugpijn, dan is fysiotherapie wellicht een must in je zorgverzekering.
 • Bedenk voor jezelf hoeveel geld je kwijt zult zijn aan een verzekering. Past dit in je uitgavenpatroon?
 • Overleg met anderen
 • Heb je al snel een goede verzekeraar gevonden? Vergelijk dan toch altijd nog even andere zorgverzekeraars. Het kan maar zomaar zijn dat eenzelfde soort zorgpakket goedkoper is bij de andere zorgverzekeraar.

[/tab]

[end_tabset]