Sporters hebben specifieke wensen voor de zorgverzekering

Actieve sporters kunnen veel geld besparen door kritisch te kijken naar de zorgverzekering. Met de juiste aanvullende zorgverzekering krijg je bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie en de sportarts.

Sporters hebben vaak lage zorgkosten door gemiddeld een goede gezondheid, maar bij een blessure kunnen de kosten toch hoop oplopen. De zorgverzekering is onder te verdelen in de basisverzekering (dekking bij alle verzekeraars gelijk) en de aanvullende zorgverzekering. Genoegen nemen met de basisverzekering is te verdedigen, maar door een aantal kosten is dat misschien niet de  verstandigste keuze.

Welke risico’s verzekeren?

Stel, je raakt zwaar geblesseerd. Voor een operatie aan bijvoorbeeld jouw knie kom je in het ziekenhuis terecht. Deze kosten worden betaald vanuit de basisverzekering. De eerste medische kosten draag je gedeeltelijk zelf, want deze behandeling gaat wel ten laste van het eigen risico. Voor deze behandeling heb je geen aanvullende zorgverzekering nodig. Voor de revalidatie heb je mogelijk wel een aanvullende zorgverzekering nodig. Behandelingen van de fysiotherapeut vallen in dit geval namelijk niet onder de basisverzekering. Hier heb je een aanvullende zorgverzekering voor nodig waarin fysiotherapie wel verzekerd is.

Kiezen voor een extra eigen risico?

Als je weinig medische kosten verwacht, kun je tegen een korting op de premie kiezen voor een extra eigen risico. Naast het standaard eigen risico kun je kiezen voor €100 tot €500 extra. Je verwacht misschien weinig medische kosten, maar je weet niet wat de toekomst gaat bieden. Sporters met een grote kans op blessures moeten niet kiezen voor een extra eigen risico. Bij bijvoorbeeld een operatie kun je het volledige eigen risico in één keer verschuldigd zijn.

Laat je niet verleiden tot een te dure collectieve zorgverzekering

Sportverenigingen en overkoepelende organisaties bieden vaak collectieve verzekeringen aan. Ze bieden een dekking op maat met een korting op de basisverzekering van maximaal 10%. Pas hiermee op! Het collectief verzekeren wordt namelijk hoofdzakelijk aangeboden door de duurdere verzekeraars. Ondanks de korting kun je vaak bij andere verzekeraars goedkoper terecht met ook nog een betere aanvullende zorgverzekering. Collectieve zorgverzekeringen zijn vooral aantrekkelijk voor de verzekeraars zelf. Ze bereiken namelijk een grote groep in één keer.

Vergelijk zorgverzekeringen en kies de voor jou beste dekking tegen de laagste premie.