Zorg en Zekerheid

Basisverzekeringen

Zorg en Zekerheid biedt in 2015  twee basisverzekeringen die hieronder toegelicht worden. Beide polissen garanderen zorg zoals deze is vastgesteld door de overheid.

1. Basisverzekering Zorg Zeker Polis

Deze basisverzekering is er een waar de zorg zoveel mogelijk in natura wordt geregeld. Hierdoor kunnen lagere kosten en een gunstige premie gewaarborgd worden. Zorg in natura houdt feitelijk in dat de rekening rechtstreeks naar Zorg en Zekerheid gaat en dus niet eerst naar u. Voor deze polis betaalt u €101,95 per maand. Hoe hoger uw eigen vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie is. Deze polis vergoedt onder andere geneeskundige zorg, revalidatie, orgaantransplantatie, mondzorg, geestelijke gezondheidszorg en IVF.

2. Basisverzekering Zorg Vrij Polis

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de Zorg Zeker Polis. Als u hier voor kiest, betekent dat eigenlijk dat u liever alles zelf regelt. Ook als deze verzekeraar zelf geen zorgverlener gekozen heeft en een contract dus ontbreekt, krijgt u de ziektekosten vergoed. Ook hier geldt dat de premie aantrekkelijker wordt naarmate uw eigen risico hoger is. In principe worden hier dezelfde zaken vergoedt als bij de andere verzekering. Deze verzekering kost €104,45 per maand.

Aanvullende verzekeringen

1. AV-Sure

Deze verzekering is bedoeld voor jonge mensen. Dat is te zien in de prijs én in de dekking. Zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld volledig vergoed en is er ook een extra lange buitenlanddekking. Voor deze aanvullende verzekering betaalt u €15,90 per maand.

2. AV-GeZZin

Dit pakket bestaat uit de basisverzekering en daarnaast is zelfs de tandarts meeverzekerd. Gezinnen zijn de grootste afnemer van deze verzekering, en daar is ook een goede reden voor. Zo wordt orthodontie ruimschoots vergoed en krijgt u een vergoeding voor sport- of zwemlessen voor kinderen. Dit complete pakket is te verkrijgen vanaf €43,50 per maand en de kinderen zijn gratis meeverzekerd.

3. GeZZinspakket Compact

Dit pakket bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering voor gezinnen. Bovendien zijn de kinderen gratis meeverzekerd. De belangrijkste vergoedingen binnen dit pakket zijn onder andere: 100 procent vergoeding van orthodontie en buitenlanddekking. U betaalt €20,95 per maand.

4. AV-Plus

Deze verzekering laat u niet betalen voor dingen waar u geen gebruik van maakt boven de 50 jaar. Zo is kraamzorg bijvoorbeeld uit het pakket gehaald. Andere dingen waar u hoogstwaarschijnlijk juist veel aan heeft, worden vergoed in dit pakket. Voorbeelden hiervan zijn: goede vergoedingen voor brillen en lenzen, ruime tandartsvergoeding en een vergoeding voor de eigen bijdrage aan thuiszorg. Dit pakket kost €42,55 per maand.

5. AV-Basis

Voor slechts €10,95 per maand heeft u een aanvullende verzekering. Hierin worden de meest basic zaken vergoed, zoals: brillenglazen en monturen, alternatieve geneeswijzen en preventieve cursussen.

6. AV-Standaard

Deze standaard aanvullende verzekering, zorgt ervoor dat u goed genoeg verzekerd bent. Niet te veel, maar zeker niet te weinig. Voor een premie van €17,80 per maand kunt u gebruik maken van de vergoedingen die deze verzekering biedt. Voorbeelden hiervan zijn: tandheelkundige hulp, fysiotherapie en hulp in het buitenland.

7. AV-Top

Deze verzekering kunt u afsluiten als u wat extra zekerheid wilt. Dit is een van de meest uitgebreide verzekeringen die Zorg en Zekerheid biedt. Daarnaast is dit een erg populaire verzekering; geen enkele andere wordt zo vaak gekozen als deze. Vergoedingen zijn uitgebreid, zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld 100 procent vergoed en bestaat er een ruime dekking voor brillen en lenzen. De premie bedraagt €36,95 per maand.

8. AV-Totaal

Zoals de naam al doet vermoeden; als u dit pakket voor €91 per maand afsluit, bent u compleet verzekerd. De vergoedingen zijn bij deze aanvullende verzekering heel ruim. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van extra kraamzorg als dat nodig is en mag u onbeperkt gebruik maken van fysiotherapeutische behandelingen.

Collectieve zorgverzekering

Als u gebruik wilt maken van  kortingen op de premie van uw zorgverzekeringen als medewerker of lid van een organisatie, is het misschien een idee om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. U krijgt dan korting op zowel uw basisverzekering, als op uw aanvullende zorgverzekering. Er zijn veel verschillende aantrekkelijke voordelen te noemen wanneer u kiest voor deze collectieve zorgverzekering. Zo zijn uw kinderen gratis meeverzekerd, worden uw declaraties binnen 10 dagen uitbetaald en kunt u gratis gebruik maken van gezondheidsadvies van het geZZondTeam.

Direct online afsluiten