Zilveren Kruis

Zilveren Kruis behoort met onder andere, ZieZo, FBTO en Interpolis tot de zorgverzekeraars van Achmea. De verzekering is met ruim 3,4 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Naast ervoor te zorgen dat u elke dag toegang heeft tot de beste zorg, maakt Zilveren Kruis goede afspraken over de kwaliteit én prijs van behandelingen met zorgverleners, zoals ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Hierdoor blijft de premie betaalbaar.

Zilveren Kruis biedt naast individuele verzekeringen (voor consumenten) ook collectieve verzekeringen (voor bedrijven). De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de behandeling door de huisarts of in het ziekenhuis. Als u zich wilt verzekeren tegen andere kosten, dan kiest u voor een aanvullende verzekering die past bij uw situatie. Hebt u bijvoorbeeld een bedrijf en wilt u uw medewerkers een goede collectieve zorgverzekering bieden? Zilveren Kruis biedt deze verzekeringen op maat, waarbij uw medewerkers korting kunnen krijgen op hun premie.

Basisverzekering

Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. De duurste verzekering is Beter Af Exclusief voor 91,48 euro. Bij deze verzekering krijgt u meer persoonlijke aandacht en speciale services. De andere verzekering Beter Af is de meest gekozen basisverzekering, voor 82 euro. De goedkoopste verzekering is Beter Af Selectief, voor 78,20 euro. Hier regelt u zelf uw zaken online en krijgt u hulpmiddelen via een select aantal leveranciers. De Beter Af Selectief polis is al verkrijgbaar van 62,29 euro per maand. Dit is de laagste premie die tot nu toe bekend is en deze geldt bij een maximaal eigen risico van 860 euro en met een collectiviteitskorting van 5 procent.

Aanvullende verzekering

U kunt uit vier aanvullende verzekeringen kiezen bij Zilveren Kruis. De prijzen van de aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis Achmea verschillen per leeftijdsklasse. De hieronder genoemde (goedkoopste) premies gelden voor verzekerden van 18 t/m 29 jaar.

1. Beter Af Plus Vier Sterren, vanaf 35,35 euro.

In dit pakket krijgt u voor € 250,- per 3 jaar brillen en lenzen krijgt en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor € 840,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen. Ook zijn alle behandelingen voor fysiotherapie in een jaar vergoed

2. Beter Af Plus drie Sterren, vanaf 18,50 euro. In dit pakket krijgt u voor  € 150,- per 3 jaar voor brillen en lenzen en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor € 640,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen. Hier zijn 27 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed.

3. Beter Af Plus twee sterren, vanaf 11,35 euro.

In dit pakket krijgt u voor € 100,- per 3 jaar voor brillen en lenzen en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor alternatieve geneeswijzen € 440,- per jaar en worden 12 behandelingen bij de fysiotherapie per jaar vergoed.

4. Beter Af Plus een ster, vanaf 6,55 euro.

In dit pakket krijgt u korting voor brillen en lenzen bij diverse opticiens, krijgt u voor € 240,- per jaar een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en worden 6 behandelingen bij de fysiotherapie per jaar vergoed.

Tandartsverzekering

Bij Zilveren Kruis kunt u voor vier verschillende tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij de tandartsverzekeringen maakt Zilveren Kruis onderscheid in leeftijdsgroepen. De hieronder genoemde premies zijn de goedkoopste premies en deze gelden voor verzekerden tussen de 18 en 29 jaar.

1. Beter Af Tandarts vier sterren, vanaf 41,60 euro per maand

Met de meest uitgebreide tandartsverzekering van Zilveren Kruis krijgt u alle tandheelkundige behandelingen voor 100% vergoed, in totaal tot een maximumbedrag van 1.250 euro.

2. Beter Af Tandarts drie sterren, vanaf 27,70 euro per maand

Met deze aanvullende tandartsverzekering krijgt u tandheelkundige behandelingen zoals consulten, mondhygiëne, vullingen, het trekken van tanden en kiezen voor 100% vergoed en overige tandheelkundige behandelingen voor 75% tot een maximum totaalbedrag van 1.000 euro.

3. Beter Af Tandarts twee sterren, vanaf 16,45 euro per maand

De twee sterren tandartsverzekering vergoedt consulten, mondhygiëne, vulling en tanden en kiezen die getrokken moeten worden voor 100%. Overige tandheelkundige behandelingen worden vergoed voor 75% tot een totaal maximumbedrag van 500 euro.

4. Beter Af Tandarts een ster, vanaf 12,25 euro per maand

De goedkoopste tandartsverzekering van Zilveren Kruis biedt je een dekking van 100% voor onder andere consulten, mondhygiëne en trekken van tanden en kiezen. Andere behandelingen worden vergoed tot 75%. Beide typen behandelingen samen worden vergoed tot maximaal 250 euro.

Collectieve zorgverzekering

Zilveren Kruis is de grootste verzekeraar in een collectieve zorgverzekering. Daarmee heeft een u lagere premie. Dat komt doordat deze is afgesloten voor een hele groep mensen.

Collectieve zorgverzekeringen zijn er niet alleen voor medewerkers van bedrijven: bij Zilveren Kruis kunt u kiezen uit nog veel meer collectiviteiten. Zo zijn er kortingen voor studenten, zzp’ers, ambtenaren en sporters. Voetbalt u bijvoorbeeld bij een sportclub? Dan krijgt u korting via de KNVB.

Direct online afsluiten