VGZ Zorgverzekering

Op deze pagina vindt u informatie over de zorgverzekeringen van VGZ in 2015.

Aanvullende pakketten

Bij VGZ zijn er ook in 2015 diverse pakketten waarmee je je aanvullend kunt verzekeren voor medische kosten.

1. VGZ Aanvullend Goed

Het VGZ Aanvullend Goed pakket verzekert je extra voor fysiotherapie tot maximaal €200,- per jaar, preventie (€200,- per jaar) en huidbehandelingen tot maximaal €300,- per jaar, mits je naar een door VGZ uitgekozen behandelaar gaat. Dit geldt overigens ook voor de andere twee pakketten.

Bij dit pakket krijg je ook alternatieve geneeswijzen vergoed tot €300,- en is spoedeisende hulp in het buitenland wereldwijd gedekt. De anticonceptiemiddelen voor mensen van 21 jaar of ouder wordt ook in dit pakket vergoed. Sommige producten hebben alleen wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor een bevalling in een gecontracteerd ziekenhuis wordt door VGZ volledig vergoed.

2. VGZ Aanvullend Beter

Met VGZ Aanvullend Beter ben je verzekerd voor fysiotherapie en preventie (beide tot €400,- per jaar). Daarnaast worden huidbehandelingen tot €500,- vergoed en brillen en contactlenzen tot een bedrag van €100,- per 3 jaar. Spoedeisende medische hulp in het buitenland wordt volledig gedekt en alternatieve geneeswijzen tot €500,- per jaar. Dit heeft wel een maximum van €45,- per dag.

In VGZ Aanvullend Beter wordt de anticonceptie voor mensen van 21 jaar of ouder vergoed, voor sommige middelen geldt overigens een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage geldt niet voor een bevalling in een gecontracteerd ziekenhuis of bevallingscentrum: die kosten worden vergoed.

3. VGZ Aanvullend Best

Kies je voor VGZ Aanvullend Best, dan ben je verzekerd voor fysiotherapie (€600,- per jaar) en preventie (€500,- per jaar). Ook huidbehandelingen (€700,- per jaar) en brillen en lenzen (€150,- per 3 jaar) worden vergoed. De kosten voor alternatieve geneeswijzen worden vergoed tot maximaal €800,- per jaar, met een maximum van €45,- per dag. Bovendien worden spoedeisende hulp in het buitenland en de kosten van bevalling en kraamzorg volledig vergoed.

Vrouwen van 21 jaar of ouder kunnen ook met dit pakket een vergoeding krijgen van anticonceptiemiddelen. Let wel: soms geldt er een eigen bijdrage voor de middelen. De kosten voor een bevalling in een gecontracteerd bevallingscentrum of ziekenhuis worden volledig vergoed door VGZ, ook de eigen bijdrage.

All in one

Waar de aanvullend goed, beter en best pakketten uit losse bouwstenen bestaan kun je je bij VGZ ook verzekeren voor vier verschillende all-in-one pakketten.

1. VGZ Jong

VGZ Jong is speciaal voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Met dit pakket ben je voor 600 euro per jaar verzekerd voor beweegtherapie. Daarentegen krijg je maar 150,- per drie jaar voor je brillen en lenzen. De anticonceptie wordt vanaf 21 jaar wordt in dit pakket vergoed en voor tandartskosten betaal je 80%. Dat laatste geldt voor kosten tot 450 euro.

2. VGZ fit en vrij

Dit pakket werkt een beetje anders: je hebt hier namelijk een zorgtegoed van 1000 euro per jaar. Zo beslis je zelf waarvoor je wel of niet betaalt. Er zitten wel maxima aan, zo geldt voor tandheelkundig gerelateerde kosten een maximaal bedrag van 450 euro per jaar.

3. VGZ Gezin

Dit pakket is, zoals de naam al zegt, speciaal voor jou en je gezin. Zo wordt er 80% van de orthodontie vergoed voor kinderen van 18 jaar, met een maximum van 2500 per jaar. Ook ben je vergoed voor 200 euro aan een kinderbril per 3 jaar, maar je krijgt er ook nog ravotgarantie bij. Daarnaast is de kraamhulp vergoed en krijg je huishoudelijke hulp bij een ziekenhuisopname.

4. VGZ Vitaal

VGZ Vitaal draait volledig om het fit blijven van 50-plussers. Zo krijg je 1000 euro beweegzorg, zoals fysiotherapie, vergoed. Daarnaast ben je ook verzekerd voor voetzorg en krijg je een extra vergoeding voor dieetadvisering, bovenop hetgeen wat al in het basispakket zit.

Gebit

Naast de volledig aanvullende pakketten kun je, je ook voor tandheelkundige kosten extra verzekeren in 2014. Daarin zijn ook weer drie variaties.

1. Tand Goed

Met Tand Goed worden tandheelkundige behandelingen voor 80% vergoed tot een bedrag van €250,-.

2. Tand Beter

Tand Beter verzekert je voor tandheelkundige behandelingen voor 80% tot €500,- per jaar. Bovendien wordt orthodontie tot 18 jaar vergoed voor maximaal €1.500,- en vanaf 18 jaar voor maximaal €500,-.

3. Tand Best

Met Tand Best ben je verzekerd voor tandheelkundige behandelingen tot 80% en maximaal €1.000,- per jaar. Orthodontie tot 18 jaar wordt met dit pakket vergoed tot €2.500,- en vanaf 18 jaar tot €1.500,-.

Direct online afsluiten