PNO

PNOzorg is al meer dan 60 jaar de zorgverzekeraar voor mensen met een beroep in de media of in de creatieve sector. Deze zorgverzekeraar biedt u vrije zorgkeuze aan. U mag dus zelf aangeven welke artsen, ziekenhuizen en medicijnen uw voorkeur hebben en dat kost u niets extra.

PNOzorg heeft namelijk een samenwerkingsverband met ONVZ Zorgverzekeraar in Houten. Deze partner neemt het risico van de ziektekostenportefeuille van PNOzorg op zich en zorgt voor een nauwkeurige uitvoering van de zorgverzekeringen. Zij zorgen voor een goed verloop, de zorgverzekeraar zorgt voor goed toezicht op de kwaliteit en de uitvoering. PNOzorg vervult dus een intermediaire rol in het verzekeringsproces.

PNOzorg biedt naast de basisverzekering, diverse aanvullende verzekeringen: PNO Be Young, PNO Extra ruime gezinsdekking, PNO Compleet zorgeloos verzekerd en PNO Budget met de nieuwe optie van keuzevoordeel. Kinderen die nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, zijn kosteloos meeverzekerd bij de ouder met de meest brede zorgverzekering.

Basisverzekering

Met de PNOzorg basisverzekering bent u gedekt voor geneeskundige zorg, tandartszorg tot 18 jaar, medicijnen, hulpmiddelen en het vervoer dat soms noodzakelijk is voor het ontvangen van zorg. Daarnaast heeft u het grote voordeel van de vrije zorgkeuze: u kunt terecht bij de zorgverlener of instantie die u graag wenst.

Aanvullende verzekeringen

PNOzorg biedt vier aanvullende verzekeringen die zich richten op mensen in verschillende fases van hun leven. Deze aanvullende polissen kunnen een kleine toevoeging zijn op uw basisverzekering, maar verzekeraar biedt ook uitgebreide pakketten die u alle zorgzekerheid garanderen.

1. PNO Be Young

Deze aanvullende verzekering kost 9 euro per maand en is er speciaal voor zorg waar jongeren mee te maken hebben. Met deze polis bent u volledig gedekt voor: condooms, hulp- en geneesmiddelen voor anticonceptionele doeleinden (vanaf 21 jaar), spoedeisende zorg in het buitenland en een MammaPrint. PNO Be Young biedt gedeeltelijke dekking voor onder andere: medisch sportadvies,  geneesmiddelen buiten de basisverzekering, vaccinaties en fysiotherapie. Zo kunt u met een gerust hart genieten van het adolescentenleven.

2. PNO Budget

Deze aanvullende verzekering varieert in prijs vanwege de nieuwe optie van keuzevoordeel. Met deze optie kunt u drie modules uitschakelen waar u niet verwacht een beroep op te moeten doen. Hiermee kunt u 15% per maand besparen.

Kinderen onder de 18 jaar hebben blijvend aanspraak op alle modules, ook als u besluit om drie onderdelen uit te schakelen. De laagste prijs voor PNO Budget is 15,30 euro per maand, de hoogste prijs 18 euro per maand. PNO Budget is vooral geschikt voor mensen die weinig medische kosten hebben, maar wel behoefte aan extra zekerheid.

Als u drie modules wilt uitschakelen, kunt u kiezen uit de volgende zeven opties: mondzorg, farmaceutische zorg, hulpmiddelen, geboortezorg, alternatieve geneeswijzen, preventieve zorg en een aantal therapievormen zoals huidtherapie.

Bij inschakeling van alle modules bent u volledig gedekt voor: hulp- en geneesmiddelen voor anticonceptionele doeleinden, spoedeisende zorg in het buitenland, een steunpessarium, een gezondheidscheck-up en een MammaPrint.

Met PNO Budget bent u gedeeltelijk gedekt voor: onder andere alternatieve geneeswijzen, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor personen onder de 18 jaar, fysiotherapie, stottertherapie en huidtherapie. Zo heeft u net even die extra zekerheid.

3. PNO Extra

PNO Extra kost 30 euro per maand en is bedoeld voor mensen die het hele gezin goed willen dekken. Met deze polis bent u volledig gedekt voor onder andere: reiskosten van een ziekenbezoek, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor jongeren onder de 18 jaar, een gezondheidscheck-up, een plaswekker, lichttherapielamp, steunpessarium en alarmeringssysteem en zorg door een hospice.

Met PNO Extra bent u gedeeltelijk gedekt voor onder andere: alternatieve geneeswijzen, een herstellingsoord, hoortoestellen, pruiken en steunzolen, acnebehandeling, een overgangsconsult een aantal therapievormen.

4. PNO Compleet

PNO Compleet kost 54 euro per maand en is de meest uitgebreide verzekering. Met deze aanvullende verzekering heeft u volledige zorgzekerheid. Met PNO Compleet bent u volledig gedekt voor ondere andere: reiskosten van een ziekenbezoek, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor jongeren onder de 18 jaar, fysiotherapie, zorg door een hospice en plastisch-chirurgische behandelingen.

Met PNO Compleet bent u gedeelteltelijk gedekt voor: alternatieve geneeswijzen, een aantal therapievormen, een kuuroord, diverse hulp- en geneesmiddelen, orthodontie voor personen onder de 18 jaar en dieetadvies.

Tandartsverzekering

De basisverzekering van PNOzorg vergoedt mondzorg tot 18 jaar. Daarna worden deze kosten niet meer vergoed uit de standaardpolis. U kunt er voor kiezen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. De zorgverzekeraar biedt vier pakketten aan met uitgebreide of iets minder uitgebreide vergoedingen voor verschillende vormen van tandheelkunde.

Deze pakketten zijn:

  • Tandarts Budget, als u weinig tandheelkundige klachten verwacht: 10 euro per maand.
  • Tandarts Standaard, als u het risico iets lager wilt houden: 20 euro per maand.
  • Tandarts Extra, als u gebit veel verzorging behoeft: 30 euro per maand
  • Tandarts Compleet, als u zorgeloos verzekerd wilt zijn voor tandheelkundige zorg: 40 euro per maand.

Wilt u meer informatie over deze polissen? Op de website van PNOzorg staan uitgebreide overzichten van wat zij vergoeden of deels vergoeden. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Nieuw: PNO Budget met keuzevoordeel

Soms weet u van tevoren al dat u sommige vergoedingen het komende jaar niet gaat gebruikt. Daarom biedt PNOzorg de mogelijkheid van keuzevoordeel binnen de aanvullende verzekering PNO Budget. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om bepaalde medische kosten niet meer te verzekeren. U  laat dan vergoedingen vervallen in ruil voor een lagere premie. Daarnaast krijgt u een verzekering die beter aansluit op uw persoonlijke situatie.

Kinderen tot 18 jaar

alle vergoedingen binnen de PNO Budget zijn van toepassing op kinderen tot 18 jaar, die zijn meeverzekerd op een PNO Budget. Dus ook als u zelf een aantal vergoedingen uitzet, zijn uw kinderen volledig verzekerd.

Direct online afsluiten