Menzis

De standaard Menzis basisverzekering, genaamd ZorgVerzorgd, kent in 2014 een maandelijkse premie van € 95,50. Daarnaast biedt Menzis twee varianten aan. Nieuw dit jaar is de Menzis BudgetBewust basisverzekering met een premie van € 86,50 per maand. De ZorgZó basisverzekering, waarmee u bij iedere zorgaanbieder terecht kunt, is een restitutiepolis met een maandpremie van € 99,50.

Aanvullende verzekeringen

Menzis biedt drie aanvullende pakketten aan die als aanvulling op uw ZorgVerzorgd basisverzekering en ZorgZó basisverzekering kunt afsluiten.

1. ExtraVerzorgd 1 (€ 7,45 p.m.)

Dit meest simpele aanvullend pakket dekt onder andere negen fysiotherapiebehandelingen per jaar en heeft een volledige buitenlanddekking. Alternatieve geneeskunde wordt niet vergoed

2. ExtraVerzorgd 2 (€ 18,20 p.m.)

Het tweede pakket vergoedt onder andere achttien behandelingen fysiotherapie, € 100,- voor brillen en contactlenzen per twee kalenderjaren, maximaal € 100,- per voor de eigen bijdrage geneesmiddelen en maximaal € 400,- voor alternatieve behandelwijzen.

3. ExtraVerzorgd 3 (€ 36,70 p.m.)

Het meest uitgebreide aanvullend pakket dekt veertig fysiotherapiebehandelingen, € 150,- voor brillen en en lenzen, maximaal € 200,- per kalenderjaar voor de eigen bijdrage geneesmiddelen en maximaal € 600,- voor alternatieve behandelwijzen.

Combinatiepakketten

Menzis biedt ook twee combinatiepakketten, waar ook een aantal tandheelkundige behandelingen vergoed wordt.

4. JongerenVerzorgd (€ 16,95 p.m.)

Dit combinatiepakket is speciaal bedoeld voor mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Je betaalt niet voor zaken als kraamzorg en overgangsconsulenten, maar bijvoorbeeld wel fysiotherapie, sport medisch advies en vergoedingen voor tandartsconsulten.

5. BudgetBewust Aanvullend (€ 11,95 p.m.)

Een aanvullende- en tandartsverzekering in één met dekking voor fysiotherapie (9 behandelingen), spoedeisende zorg in het buitenland (werelddekking) en een tandartsverzekering (80% tot maximaal € 250 per jaar). Alleen mogelijk in combinatie met de BudgetBewust basisverzekering.

Tandartsverzekeringen

Mensen die geen combinatiepakket afsluiten kunnen een losse tandartsverzekering nemen. Menzis biedt keuze uit vier verschillende tandartspakketten.

1. TandVerzorgd 1 (€ 9,90 p.m.)

Biedt vergoedingen voor onder andere consulten, tandsteen verwijderen, verdoving, vullingen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen.

2. TandVerzorgd 2 (€ 16,85 p.m.)

Dekt naast de vergoedingen voor onder andere consulten, tandsteen verwijderen, verdoving, vullingen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen ook de helft van de kosten voor parodontologie.

3. TandVerzorgd 3 (€ 34,00 p.m.)

De meest luxe tandartsverzekering biedt vergoedingen voor onder meer consulten, vullingen, kronen en bruggen, eenmalig € 2000,- voor orthodontie tot 18 jaar, eenmalig € 1000,- voor orthodontie vanaf 18 jaar, parodontologie en wortelkanaalbehandelingen.

4. TandVerzorgd 1P (€ 6,95 p.m.)

TandVerzorgd 1P is een tandartsverzekering voor mensen met een volledige prothese. Draagt u zowel in de onder- als bovenkaak een kunstgebit? Dan kunt u TandVerzorgd 1P aanvragen. Met deze verzekering wordt de wettelijke eigen bijdrage bij een volledige gebitsprothese of een volledige implantaatprothese geheel vergoed.

Menzis ZorgPlus

Speciaal voor medewerkers in de zorg en hun gezinsleden heeft Menzis vijf aanvullende zorgverzekeringen in het leven geroepen. De ZorgPlus pakketten zijn inclusief tandartsdekking.

Menzis GarantVerzorgd

Een ander speciaal aanvullend pakket is GarantVerzorgd. Mantelzorgers die een GarantVerzorgd pakket nemen krijgen bijvoorbeeld een vergoeding voor het inhuren van een vervangend mantelzorger in geval van ziekte of vakantie.

Direct online afsluiten