Hema

De zorgverzekering van warenhuis HEMA is een samenwerking tussen het warenhuis en Menzis. Dit houdt in dat Menzis de risicodrager en uitvoerder is, terwijl HEMA de klantenservice en communicatie doet. De HEMA zorgverzekering is de nieuwste toevoeging aan het grootste samenwerkingsverband van zorgverzekeraars in Nederland, want Menzis werkt intensief samen met Achmea, CZ en VGZ. Het is voor het eerst dat een winkelketen een zorgverzekering onder eigen naam uitbrengt.

HEMA biedt klanten de keuze tussen twee soorten basisverzekeringen. De consument kan kiezen voor een basisverzekering met het wettelijk verplicht eigen risico van €375,-. De basispremie bedraagt €97,- per maand, Bij de andere basisverzekering wordt het verplicht eigen risico aangevuld met een vrijwillige verhoging van €500,-, waarmee de consument op een totaal eigen risico van €875,- uitkomt. Deze premie bedraagt €73,- per maand.

Aanvullende pakketten

Aanvullend 1

De meest simpele aanvullende zorgverzekering kost €7,- per maand bovenop de basisverzekering en biedt de consument negen fysiotherapie behandelingen, 100% spoedeisende zorg en geneesmiddelen in het buitenland en vergoedt HEMA voorbehoedsmiddelen voor vrouwen.

Aanvullend 2

Het tweede aanvullende pakket kost €14,- per maand. Hiervoor dekt de verzekering twaalf behandelingen bij de fysiotherapie en wordt tot maximaal €200,- van de eigen bijdrage voor geneesmiddelen vergoed.

Aanvullend 3

De meest uitgebreide aanvulling op het basispakket kost €24,- per maand. Hiervoor worden, bovenop de eerder genoemde vergoedingen, maximaal achttien behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Voor kinderen wordt maximaal €2000,- vergoed voor orthodontie. De consument krijgt bij zwangerschap en bevalling een kraampakket en kraamzorg wordt voor 100% vergoed.

Tandartsverzekeringen

De HEMA biedt drie verschillende tandartsverzekeringen aan. Voor €12,- per maand wordt jaarlijks maximaal €250,- vergoed. Voor €24,- wordt maximaal €500,- vergoed en voor €37,- is de maximale vergoeding €750,- per jaar. Hieronder valt geen orthodontie.

Overig

De HEMA zorgverzekering biedt geen vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen en voor brillen en/of lenzen. De aanvullende pakketten zijn scherp geprijsd en daardoor mager gevuld. HEMA lijkt in te spelen op een jong publiek dat weinig zorg nodig heeft.

Direct online afsluiten