Energiek

Energiek is een zorgverzekeraar die zich speciaal richt op de wensen en gezondheid van vrouwen. Zo zijn er veel vergoedingen voor zaken waar alleen vrouwen mee te maken krijgen, denk hierbij aan kraamhulp en zwangerschapsgymnastiek. Energiek is ontstaan door de moderne dienstverlener Eno.

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering heeft Energiek ook vier aanvullende verzekeringen. Energiek heeft naast de basisverzekering, de verzekeringen Start, Extra, Plus en Top.

1. Energiek Start – 5.85 euro per maand

In de aanvullende zorgverzekering Energiek Start zit de vergoeding voor anticonceptie voor maximaal 100 euro per jaar. Daarnaast krijgt u met deze aanvullende verzekering zes behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. En een mammaprint bij borstkanker en spoedeisende zorg in het buitenland, worden beide voor honderd procent voor u vergoed. Als u het nodig vindt, kunt u Energiek Start ook verhogen, hier zit een wachttijd van 6 maanden op.

2. Energiek Extra – 9.25 euro per maand

Energiek Extra is te vergelijken met Energiek Start, alleen krijgt u hier ook vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en meer fysiotherapeutische behandelingen, in totaal krijgt u er 9. De alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen worden tot een bedrag van maximaal 250 euro vergoed per jaar. Net als bij verzekering Energiek Start krijgt u bij Energiek Extra een mammaprint en spoedeisende medische zorg in het buitenland volledig vergoedt en krijgt u voor anticonceptie middelen 100 euro per jaar vergoed. Naast deze vergoedingen krijgt u bij Energiek Extra 150 euro vergoed voor de wettelijke eigen bijdragen van geneesmiddelen. U kunt apart een tandartsverzekering afsluiten.

Voor deze zorgverzekering geldt een wachttijd van 6 maanden.

3. Energiek Plus – 17.50 euro per maand

Zorgverzekering Energiek Plus is speciaal gericht op vrouwen die een gezin willen gaan stichten. In het Plus pakket zit namelijk een volledige dekking voor kraamhulp, maximaal 100 euro vergoeding voor zwangerschapscursussen en als uw kind ziek is kunt u 250 euro vergoedt krijgen op het verblijf in het Ronald McDonald huis. Naast deze, op moeders gerichte vergoedingen zitten er ook wat extra vergoedingen in vergeleken met de zorgverzekering Energiek Extra. In Energiek Plus zitten namelijk 15 behandelingen bij de fysiotherapie en worden alternatieven geneesmiddelen en geneeswijzen vergoed tot 350 euro per jaar. Daarnaast krijgt u 75% vergoed voor (gezondheids)cursussen tot een bedrag van 100 euro per jaar. Als u één bril per twee jaar koopt bij Eyelove krijgt u deze volledig vergoed. U kunt ook een vergoeding van maximaal 75 euro krijgen per twee jaren voor contactlenzen.

Voor deze zorgverzekering geldt een wachttijd van 6 maanden.

4. Energiek Top – 29,90 euro per maand

Voor wie van zekerheid houdt, kan beter gebruik maken van de aanvullende zorgverzekering van Energiek Top. Hierin zitten verreweg de meeste zaken vergoed. Zoals vele behandelingen bij de fysiotherapeut, maximaal 100 euro vergoeding voor anticonceptiemiddelen, vergoedingen voor verblijf in het Ronald McDonald kinderziekenhuis, hulp bij borstvoeding, kraamzorg, zwangerschapscursussen. Ook krijgt u bij Eyelove een bril vergoed per jaar, of 150 euro per twee jaar. En als u opgenomen moet worden in het ziekenhuis, krijgt u ook vergoeding voor kinderopvang voor maximaal 20 euro per dag. Een echte zorgverzekering voor (aanstaande) moeders en gezinnen.

Voor deze zorgverzekering geldt ook een wachttijd van 6 maanden.

Energiek Tandartsverzekeringen

1. Energiek TandExtra – 9 euro per maand

Wanneer u de tandarts alleen bezoekt voor bijvoorbeeld een periodieke controle of het vullen van een gaatje, kiest u voor de Energiek TandExtra. Zo’n 80% van de tandartskosten worden vergoed tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. Deze verzekering geeft een vergoeding op orthodontie voor kinderen tot 18 jaar, een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten en recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland.

2. Energiek TandPlus – 17,25 per maand

Geeft wat meer zekerheid en biedt een ruimere vergoeding van uw tandartskosten. Zo’n 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 500 euro per kalenderjaar. Met deze verzekering heb je recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland. Ook biedt de verzekeraar een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage op kunstgebitten en een vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

3. Energiek TandTop – 29,90 per maand

Dit is de meest uitgebreide tandartsverzekering van Energiek. 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 1000 euro per kalenderjaar. De verzekeraar geeft een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten, het recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland en een vergoeding op orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

Direct online afsluiten