De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar is ontstaan door het samen gaan van verschillende Friese ziekenfondsen in 1990 en is op het moment de op vijf na grootste zorgverzekeraar van Nederland en maar liefst 65% van de mensen uit Friesland is verzekerd bij de Friesland Zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar biedt u naast drie varianten op de basisverzekering ook nog vier aparte aanvullende verzekeringen in 2015.

Basisverzekeringen

1. Alles Verzorgd Polis (€ 101,95 p.m.)

De standaard basisverzekering van De Friesland. De verzekeraar regelt de betaling met gecontracteerde zorgverleners, waardoor u thuis geen nota’s ontvangt.

2. Vrije Keus Polis (€ 106,50 p.m.)

Met de Vrije Keus Polis heeft u de vrijheid om zelf uw zorgverlener te zoeken. U ontvangt de nota thuis en kunt die bij De Friesland declareren.

3. Online Verzorgd Polis (€ 96,95 p.m.)

Bij de Online Verzorgd Polis betaalt u minder premie, omdat u uw zaken zelf online regelt. U betaalt met automatische incasso en krijgt u de correspondentie over uw zorgverzekering digitaal.

U kunt korting krijgen op de premies door het eigen risico van € 375,- vrijwillig te verhogen. Dit kan bij De Friesland met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- en € 500,-.

Aanvullende verzekeringen

1. AV Budget (€ 6,50 p.m.)

De zorgverzekering AV Budget is speciaal voor mensen die zich wel aanvullend willen verzekeren, maar voor niet al te veel geld. Een goedkope aanvullende verzekering dus. Zo zit er in het AV Budget pakket een vergoeding voor de fysiotherapeut voor maximaal 9 behandelingen per jaar. Voor een bekkenfysiotherapie krijgt u 30 euro vergoed. Daarnaast krijgt u 50 euro vergoed voor de aanschaf van een bril of contactlenzen voor eens in de drie jaar. En ook bent u verzekerd voor medische hulp als u in het buitenland verblijft. Dit is de Europadekking via De Friesland Alarmservice. Mocht u overlijden in het buitenland, dan wordt dit ook vergoed door de AV Budget verzekering.

2. AV Standaard (€ 13,50 p.m.)

Met de aanvullende zorgverzekering AV Standaard bent u net iets meer verzekerd dan de AV Budget verzekering. Zo zitten er in de AV Standaard naast twaalf vergoedingen voor de fysiotherapie en de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen ook dekkingen in voor alternatieve geneesmiddelen. De alternatieve geneeswijzen krijgt u tot 250 euro vergoed en de alternatieve geneesmiddelen tot 100 euro. AV Standaard bevat ook een dekking voor een sportarts. Deze krijgt u vergoed voor maximaal 250 euro. U krijgt 60 euro terug van uw AV Standaard verzekering bij een aanschaf van een bril of lenzen, eens in de drie jaar. Zelfs een acnebehandeling wordt voor u vergoed, met maximaal 200 euro per jaar.

Een volledige dekking krijgt u voor de aanschaf van anticonceptiemiddelen vanaf 21 jaar en als u zich moet laten vaccineren voor het buitenland.

3. AV Extra (€ 19,25 p.m.)

De aanvullende zorgverzekering AV Extra is een van de meest gekozen verzekeringen bij De Friesland Verzekeraar. De verzekering is zo populair omdat u voor veel zaken vergoed bent, tegen een lage prijs. In de AV Extra zit onder andere een vergoeding voor epilatie/laserbehandeling voor haargroei tot maximaal 750 euro. Ook krijgt u 20 behandelingen voor de fysiotherapeut en wordt anticonceptie volledig vergoed en ook krijgt u tot 1250 euro volledig vergoed voor bezoeken aan de orthodontist tot het 22e levensjaar. En ook in de AV Extra zitten vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en middelen.

4. AV Optimaal (€ 37,25 p.m.)

Met de aanvullende zorgverzekering AV optimaal bent u voor een hele hoop zaken goed verzekerd. Zo zijn brillen en lenzen voor 175 euro per drie jaar verzekerd en worden alle fysiotherapeutische behandelingen voor u vergoed. Daarnaast zit er in het Optimaal pakket ook de alternatieve- geneeswijzen en middelen voor een bepaald bedrag per jaar en zit er zelfs dieetadvies en een reisverzekering in begrepen. Naast dit alles krijgt u bij een AV Optimaalverzekering een sterilisatie, flapoor- of ooglidcorrectie volledig vergoed.

Tandartsverzekeringen

1. AV Tand Standaard (€ 8,95 p.m.)

De simpelste aanvullende tandartsverzekering met een maximale vergoeding voor tandartskosten van € 250,- per jaar.

2. AV Tand Extra (€ 16,50 p.m.)

AV Tand Extra verdubbelt de maximale vergoeding voor tandartskosten per jaar tot € 500,-.

3. AV Tand Optimaal (€ 26,50 p.m.)

Een zeer uitgebreide dekking is de AV Tand Optimaal. Voor tandartskosten geldt een vergoeding van maximaal € 1000,- per jaar, inclusief een vergoeding van maximaal € 750,- voor orthodontie vanaf 22 jaar.

Direct online afsluiten