CZ

Basisverzekering

Bij CZ heb je de keuze uit 3 typen basisverzekeringen. De goedkoopste basisverzekering, de Zorgbewustpolis, is al af te sluiten vanaf 79,50 euro per maand bij een maximaal eigen risico. Bij de Zorgbewustpolis van CZ krijg je 65% van het marktconforme tarief vergoed voor de zorg die je afneemt bij zorgaanbieders die CZ niet gecontracteerd heeft. Je kunt ook kiezen voor de Zorg-op-maatpolis, dan krijg je voor niet-gecontracteerde zorg een vergoeding van 75% van het gemiddelde tarief. Daarnaast biedt CZ ook een restitutiepolis aan, namelijk de Zorgkeuzepolis. Hierbij wordt 100% van het marktconforme tarief vergoed bij niet-gecontracteerde zorg.

Aanvullende verzekering

CZ biedt aanvullende verzekeringen in zes varianten aan.

1. Basis (7,25 euro per maand)

Basis is de goedkoopste aanvullende verzekering van CZ. Dit pakket is af te sluiten voor 7,25 euro per maand. Hiermee heb je recht op een vergoeding voor fysiotherapie tot 250 euro en voor alternatieve geneeswijzen tot 250 euro.

2. Plus (17,75 euro per maand)

Het Plus pakket van CZ biedt een uitgebreide dekking voor fysiotherapie tot 500 euro en voor alternatieve geneeswijzen tot 450 euro. Ook is in dit pakket een vergoeding voor bril en lenzen meeverzekerd voor 100 euro per 2 jaar.

3. Top (30,85 euro per maand)

Het ruimste aanvullende pakket is Top en deze is verkrijgbaar voor 30,85 euro per maand. Met deze verzekering ben je verzekerd voor een bedrag van 1000 euro voor fysiotherapie. Voor alteneratieve genezing heb je recht op een vergoeding van maximaal 650 euro. Bovendien zijn je bril en lenzen meeverzekerd voor 200 euro per 2 jaar.

4. Jongeren (17,75 euro per maand)

Speciaal voor jongeren heeft CZ een aanvullende verzekering samengesteld. Voor het jongerenpakket betaal je 17,75 euro per maand. Daarmee ben je verzekerd voor de tandarts tot een maximumbedrag van 450 euro en heb je recht op een 100% vergoeding van vaccinaties van het gemiddelde tarief. Bovendien ben je verzekerd voor de fysiotherapeut tot een bedrag van 250 euro. Ook handig: voor anticonceptie krijg je een vergoeding van maximaal 200 euro en bovendien krijg je 50 gratis condooms! Let op: voor jongeren onder de 31 jaar kost dit pakket 17,75 euro per maand, maar mensen ouder dan 31 jaar betalen 24,75 euro per maand.

5. Gezinnen (42,25 euro per persoon per maand)

Voor gezinnen heeft CZ ook een speciaal pakket samengesteld. Hiermee ben je bijvoorbeeld verzekerd voor tandzorg tot 250 euro per persoon en voor fysiotherapie tot 325 euro per persoon. Ook brillen en lenzen worden vanuit deze aanvullende verzekering vergoed voor een bedrag van 200 euro per persoon per 2 jaar. Daarnaast bouw je met dit pakket een oplopende vergoeding tot maximaal 2500 euro voor orthodontie op. De premie van 42,25 euro per maand geldt voor ouders, kinderen onder de 18 hoeven geen premie te betalen en zijn in dit pakket gewoon meeverzekerd.

6. 50+ (16,15 euro per maand)

Ook voor de vijftigplussers onder ons heeft CZ een speciaal aanvullend pakket. Voor dit pakket betaal je 16,15 euro per maand en ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg. Voor fysiotherapie ontvang je namelijk een vergoeding van maximaal 425 euro per jaar. Daarnaast heb je recht op een vergoeding voor je bril en/of lenzen van 100 euro per 2 jaar. Ook voetbehandelingen (maximaal 115 euro per jaar) en een hoortoestel (300 euro) zijn met dit pakket goed verzekerd.

Collectief

Mogelijk heb je recht op een korting op je premie, wanneer je bij een collectief bent aangesloten. Dat kan je werkgever zijn of een vereniging, maar bijvoorbeeld ook je hogeschool of universiteit.

Direct online afsluiten