Basisverzekeringen

Zorg en Zekerheid biedt in 2015  twee basisverzekeringen die hieronder toegelicht worden. Beide polissen garanderen zorg zoals deze is vastgesteld door de overheid.

1. Basisverzekering Zorg Zeker Polis

Deze basisverzekering is er een waar de zorg zoveel mogelijk in natura wordt geregeld. Hierdoor kunnen lagere kosten en een gunstige premie gewaarborgd worden. Zorg in natura houdt feitelijk in dat de rekening rechtstreeks naar Zorg en Zekerheid gaat en dus niet eerst naar u. Voor deze polis betaalt u €101,95 per maand. Hoe hoger uw eigen vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie is. Deze polis vergoedt onder andere geneeskundige zorg, revalidatie, orgaantransplantatie, mondzorg, geestelijke gezondheidszorg en IVF.

2. Basisverzekering Zorg Vrij Polis

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de Zorg Zeker Polis. Als u hier voor kiest, betekent dat eigenlijk dat u liever alles zelf regelt. Ook als deze verzekeraar zelf geen zorgverlener gekozen heeft en een contract dus ontbreekt, krijgt u de ziektekosten vergoed. Ook hier geldt dat de premie aantrekkelijker wordt naarmate uw eigen risico hoger is. In principe worden hier dezelfde zaken vergoedt als bij de andere verzekering. Deze verzekering kost €104,45 per maand.

Aanvullende verzekeringen

1. AV-Sure

Deze verzekering is bedoeld voor jonge mensen. Dat is te zien in de prijs én in de dekking. Zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld volledig vergoed en is er ook een extra lange buitenlanddekking. Voor deze aanvullende verzekering betaalt u €15,90 per maand.

2. AV-GeZZin

Dit pakket bestaat uit de basisverzekering en daarnaast is zelfs de tandarts meeverzekerd. Gezinnen zijn de grootste afnemer van deze verzekering, en daar is ook een goede reden voor. Zo wordt orthodontie ruimschoots vergoed en krijgt u een vergoeding voor sport- of zwemlessen voor kinderen. Dit complete pakket is te verkrijgen vanaf €43,50 per maand en de kinderen zijn gratis meeverzekerd.

3. GeZZinspakket Compact

Dit pakket bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering voor gezinnen. Bovendien zijn de kinderen gratis meeverzekerd. De belangrijkste vergoedingen binnen dit pakket zijn onder andere: 100 procent vergoeding van orthodontie en buitenlanddekking. U betaalt €20,95 per maand.

4. AV-Plus

Deze verzekering laat u niet betalen voor dingen waar u geen gebruik van maakt boven de 50 jaar. Zo is kraamzorg bijvoorbeeld uit het pakket gehaald. Andere dingen waar u hoogstwaarschijnlijk juist veel aan heeft, worden vergoed in dit pakket. Voorbeelden hiervan zijn: goede vergoedingen voor brillen en lenzen, ruime tandartsvergoeding en een vergoeding voor de eigen bijdrage aan thuiszorg. Dit pakket kost €42,55 per maand.

5. AV-Basis

Voor slechts €10,95 per maand heeft u een aanvullende verzekering. Hierin worden de meest basic zaken vergoed, zoals: brillenglazen en monturen, alternatieve geneeswijzen en preventieve cursussen.

6. AV-Standaard

Deze standaard aanvullende verzekering, zorgt ervoor dat u goed genoeg verzekerd bent. Niet te veel, maar zeker niet te weinig. Voor een premie van €17,80 per maand kunt u gebruik maken van de vergoedingen die deze verzekering biedt. Voorbeelden hiervan zijn: tandheelkundige hulp, fysiotherapie en hulp in het buitenland.

7. AV-Top

Deze verzekering kunt u afsluiten als u wat extra zekerheid wilt. Dit is een van de meest uitgebreide verzekeringen die Zorg en Zekerheid biedt. Daarnaast is dit een erg populaire verzekering; geen enkele andere wordt zo vaak gekozen als deze. Vergoedingen zijn uitgebreid, zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld 100 procent vergoed en bestaat er een ruime dekking voor brillen en lenzen. De premie bedraagt €36,95 per maand.

8. AV-Totaal

Zoals de naam al doet vermoeden; als u dit pakket voor €91 per maand afsluit, bent u compleet verzekerd. De vergoedingen zijn bij deze aanvullende verzekering heel ruim. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van extra kraamzorg als dat nodig is en mag u onbeperkt gebruik maken van fysiotherapeutische behandelingen.

Collectieve zorgverzekering

Als u gebruik wilt maken van  kortingen op de premie van uw zorgverzekeringen als medewerker of lid van een organisatie, is het misschien een idee om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. U krijgt dan korting op zowel uw basisverzekering, als op uw aanvullende zorgverzekering. Er zijn veel verschillende aantrekkelijke voordelen te noemen wanneer u kiest voor deze collectieve zorgverzekering. Zo zijn uw kinderen gratis meeverzekerd, worden uw declaraties binnen 10 dagen uitbetaald en kunt u gratis gebruik maken van gezondheidsadvies van het geZZondTeam.

CZ Direct is de jongerenverzekering van CZ. De zorgverzekeraar profileert zich met de volgende punten: alles zelf online regelen, alleen betalen voor zorg die je nodig hebt en gemakkelijk overstappen. Met een zorgverzekering bij CZ Direct heb je keuze uit zorgverleners waar de verzekeraar een contract mee heeft.

Omdat CZ Direct een verzekeraar voor jongeren is, houden ze de pakketten lekker overzichtelijk met een dekking voor zorg waar jonge mensen ook daadwerkelijk mee te maken hebben. Geen aparte tand- en oogverzekering, maar gewoon drie duidelijke aanvullende pakketten die met al deze zaken rekening houden.

Aanvullende verzekeringen

Bij CZ Direct kunt u in 2015 kiezen voor verschillende verzekeringspakketten. U kunt het basisverzekeringspakket aanvullen met: 1. CZdirect Budget CZdirect Budget is de goedkoopste aanvullende verzekering van CZ Direct. De polis kost €4,95 per maand en dekt onder andere fysiotherapie (tot 9 behandelingen), tot 100 euro voor alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen en 75 euro per twee kalenderjaren voor een bril of contactlenzen. 2. CZdirect Basic Czdirect Basic is de tweede aanvullende verzekering van CZ Direct en vergoedt ook deels tandartskosten. De polis kost €12,25 per maand en dekt onder andere fysiotherapie (tot 12 behandelingen), tot 200 euro voor alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen, 100 euro per twee kalenderjaren voor een bril of contactlenzen en tot 250 euro voor tandartskosten buiten de basisverzekering om. 3. CZdirect Extra CZdirect Extra is de derde en aanvullende verzekering van CZ Direct en vergoedt het meeste. De polis kost €26.00 per maand en dekt onder andere fysiotherapie (tot 18 behandelingen), tot 300 euro voor alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen, 150 euro per twee kalenderjaren voor een bril of contactlenzen en 75 procent tot maximaal 500 euro voor tandartskosten buiten de basisverzekering om.

Aanvullende pakketten

Bij ONVZ kun je in 2015 kiezen uit de volgende aanvullende pakketten:

1. Zorgverzekering Startfit

In 2015 ligt de nadruk bij dit pakket onder andere op beweegzorg. Fysiotherapie en oefentherapie worden tot 100 procent vergoed. Het maximum ligt daarbij op 9 behandelingen. Ook onvoorziene behandelingen in het buitenland worden goed gedekt binnen dit pakket. Dit pakket is al beschikbaar vanaf €6,74 per maand.

2. Zorgverzekering Extrafit

Het volgende aanvullende pakket van ONVZ is al een stuk uitgebreider. Aan alternatieve geneeswijzen wordt hier bijvoorbeeld ruimschoots aandacht besteed. Het maximum voor alternatieve behandelingen ligt zelfs op 20. Ook worden behandelingen voor acné tot 21 jaar volledig vergoed als de dermatoloog een doorverwijzing gegeven heeft. Dit pakket kunt u al aanschaffen vanaf €8,83 per maand.

3. Zorgverzekering Benfit

Hoewel er enorm veel verschillende pakketten worden aangeboden bij ONVZ, zijn er toch grote verschillen. Zo is er nu ook nog een volledige dekking van anticonceptie vanaf 21 jaar toegevoegd en ook griepvaccinatie wordt 100 procent vergoed binnen dit pakket. Het kost €21,39 per maand.

4. Zorgverzekering Optifit

In dit pakket is zelfs plastische chirurgie opgenomen. Dit wordt volledig vergoed bij een correctie van een afwijkende oorstand tot 18 jaar en aantoonbare lichamelijke functiestoornis, zoals bijvoorbeeld een ooglid- en buikwandcorrectie en het vervangen van borstprotheses. Bovendien krijgt u stottertherapie tot wel €500,- vergoed als u besluit dit pakket te nemen. De kosten bedragen €36,73 per maand.

5. Zorgverzekering Topfit

Heel veel zaken worden volledig gedekt bij dit pakket. Zo wordt IVF voor vrouwen tot 43 jaar volledig gedekt. Ook ergotherapie wordt volledig vergoed. Het pakket voorziet ook in het geval van reumatoïde artritis of psoriasis; tot €500,- wordt vergoed als u om medische redenen naar een kuuroord moet. Als u besluit dit pakket te kiezen, betaalt u €53,94 per maand.

6. Zorgverzekering Superfit

Als u besluit om dit pakket te kiezen, heeft u een van de meest uitgebreide pakketten in Nederland. Bijna alle medische –noodzakelijke- kosten zijn hierin gedekt. Zo wordt bijvoorbeeld orthodontie compleet vergoed. Deze meest uitgebreide aanvullende verzekering kost €110,67 per maand.

Tandartsverzekeringen

1. Tandartsverzekering Tandfit A

Bij dit pakket is het van belang om te noemen dat 75 procent van uw tandartskosten, inclusief techniekkosten, wordt vergoed. Bovendien mag dat oplopen tot €250,- per kalenderjaar. De ongevallendekking bedraagt maximaal €2500 per jaar. Voor deze verzekering betaalt u €11,16 per maand.

2. Tandartsverzekering Tandfit B

Dit pakket is uitgebreid met de volledige dekking van uw tandartskosten voor controle en preventie, zoals bijvoorbeeld röntgenfoto’s en mondhygiëne. Bovendien is de ongevallendekking opgeschroefd tot €5000,- per jaar. Deze uitgebreidere verzekering kost €25,11 per maand.

3. Tandartsverzekering Tandfit C

De standaard vergoeding is bij dit pakket €1500,-. Daarnaast wordt 75 procent van uw algemene tandartskosten vergoed. Dit alles is voor u al beschikbaar vanaf €33,02 per maand.

4. Tandartsverzekering Tandfit D

Dit pakket is het meest uitgebreid; 100 procent van uw tandartskosten, inclusief techniekkosten wordt vergoed. De ongevallendekking bedraagt daarnaast nog steeds €5000,-. U krijgt bij dit pakket meer, maar de kosten worden niet veel hoger. Voor €36,97 heeft u een enorm uitgebreide tandartsverzekering.

Privé Zorgpakket

Rust en privacy zijn vaak van belang na een behandeling of operatie in het ziekenhuis. Dit pakket biedt tegen een aantrekkelijke premie, extra comfort en persoonlijke service. Op die manier kunt u zo snel mogelijk herstellen. Het Privé Zorgpakket biedt verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Voorbeelden hiervan zijn een eigen kamer, extra luxe zoals uitgebreide maaltijden, doorlopende bezoektijd en internetaansluiting. U kunt er ook voor kiezen om Privé Kamer (€18,60) , Zorg Luxe (€24,18) en Zorg Assistent (€24,18) allemaal te nemen, dan kiest u dus voor het Zorg Totaal pakket en dit kost €29,76.

Zorgplan internationaal

Als u in het buitenland woont of werkt, komt u in aanmerking voor de basisverzekering. Indien u langdurig in het buitenland verblijft of inkomsten uit het buitenland ontvangt, is het misschien handig om dit pakket af te sluiten. Zorgplan Internationaal bestaat uit verschillende modules en daarbij kunt u de keuze maken uit een basisdeel, vier aanvullende zorgverzekeringen, een tandartsverzekering en een Privé Kamer.

Ditzo is onderdeel van ASR, net als de Amersfoortse, Europeesche verzekeringen en Ardanta.

Aanvullende pakketten

Ditzo biedt in 2015 keus uit een aantal aanvullende pakketten bovenop de basisverzekering.

1. ZorgGoed (€5.50 p. maand)

Het aanvullende pakket ZorgGoed van Ditzo biedt vergoedingen voor de kosten van fysiotherapie (tot 9 behandelingen per jaar), anticonceptie (maximaal €30,- per jaar) en medische hulp in het buitenland.

2. ZorgBeter (€8.85 p. maand)

Met het pakket ZorgBeter krijg je een hogere vergoeding voor anticonceptie. Het pakket biedt ook vergoedingen voor fysiotherapie (9 behandelingen per jaar) . Daarnaast zijn er aanvullende vergoedingen voor de kosten van medische hulp in het buitenland, zwangerschap en bevalling, alternatieve geneeswijzen en orthodontie.

3. ZorgBest (€24.25 p. maand)

Het ZorgBest pakket van Ditzo biedt je extra vergoedingen voor fysiotherapie (18 behandelingen per jaar), alternatieve geneeswijzen, anticonceptie (100% dekking) en sterilisatie. Daarnaast zijn er vergoedingen voor preventieve cursussen en vaccinaties.

Tandartsverzekering en bril- en lenzenabonnement

Naast deze aanvullende pakketten kun je je bij Ditzo ook aanvullend verzekeren voor tandartskosten en/of een bril- en lenzenabonnement. Deze kun je bovenop je basisverzekering en/of aanvullende verzekeringen nog erbij kiezen.

1. TandGoed (€9.25 p. maand)

Met het TandGoed pakket ben je aanvullend verzekerd voor de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen en specialistische ingrepen als een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van bruggen. Dit pakket vergoedt 75% tot €250,- per jaar.

2. TandBeter (€14.50 p. maand)

Het aanvullende pakket TandBeter vergoedt de meeste tandheelkundige kosten en de meest voorkomende specialistische ingrepen voor 100% tot €250,- per jaar.

3. TandBest (€26.50 p. maand)

Met TandBest kies je voor maximale dekking van de kosten voor normale behandelingen voor 100% tot een maximum van €500,- per jaar. Overige behandelingen worden voor 75% tot  €500,- per jaar vergoed.

4. Bril- en lenzenabonnement (€4.25 p. maand)

Bij Ditzo kun je ook kiezen voor een bril- en lenzenabonnement. Daarmee krijg je €100,- korting op de aanschaf van een complete bril of een jaarpakket lenzen bij Eyewish Groeneveld Opticiens. Daarnaast krijgt ieder kind dat meeverzekerd is ook €100,- korting op een kinderbril met ontspiegelde glazen.

Take Care Now is de jongerenverzekering van Agis, speciaal voor jongeren van 18 tot 30 jaar.

Aanvullend verzekeren

Bij Take Care Now kun je ook in 2014 kiezen voor verschillende aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen bovenop je basisverzekering.

1. T@ke 1 (5.50 p. maand)

Met het aanvullende pakket T@ke 1 krijg je vergoedingen voor fysiotherapie (9 behandelingen), spoedeisende medische hulp in het buitenland (wereldwijd), condooms, brillen en lenzen. Daarnaast heb je recht op een gedeeltelijke vergoeding voor sport medisch advies.

2. T@ke 2 (15.95 p. maand)

De aanvullende vergoedingen die onder het T@ke 2 pakket vallen, zijn onder andere gehoorbeschermers, fysiotherapie (maximaal 12 behandelingen), spoedeisende medische hulp in het buitenland (werelddekking), condooms, brillen en lenzen. Bij T@ke 2 krijg je ook een gedeeltelijke vergoeding voor sport medisch advies en worden buitenlandvaccinaties volledig vergoed.

3. T@ke 3 (33.25 p. maand)

Met T@ke 3 ben je aanvullend verzekerd voor gehoorbeschermers, fysiotherapie (27 medische noodzakelijke behandelingen), spoedeisende hulp in het buitenland (werelddekking), condooms, brillen en lenzen. Buitenlandvaccinaties worden volledig vergoed en sport medisch advies tot een maximum van €100,- per jaar. Bovendien zijn de kosten voor alternatieve geneeswijzen tot een maximum van €500,- per jaar gedekt.

Tandartsverzekeringen

1. T@nd 50 (3.85 p. maand)

De tandartsverzekering T@nd 50 is speciaal voor jongeren bedoeld. Tot een bedrag van €50,- per jaar ben je voor 100% verzekerd voor consulten en preventieve mondygiëne en voor 75% voor andere tandheelkundige kosten. Met deze verzekering wordt de jaarlijkse controle vergoed en tandsteen laten verwijderen.

2. T@nd 250 (13.75 p. maand)

et het pakket T@nd 250 krijg je 100% vergoeding voor consulten en precentieve mondhygiëne en 75% vergoeding van andere tandheelkundige behandelingen, tot een maximum van €250,- per jaar.

3. T@nd 500 (22.75 p. maand) oor T@nd 500 gelden dezelfde percentages van vergoedingen als voor de andere aanvullende tandartsverzekeringen. Dat betekent dat 100% van de kosten voor consulten en preventieve mondhygiëne vergoed worden en 75% van de kosten voor overige tandheelkundige behandelingen tot maximaal €500,- per jaar.

De standaard Menzis basisverzekering, genaamd ZorgVerzorgd, kent in 2014 een maandelijkse premie van € 95,50. Daarnaast biedt Menzis twee varianten aan. Nieuw dit jaar is de Menzis BudgetBewust basisverzekering met een premie van € 86,50 per maand. De ZorgZó basisverzekering, waarmee u bij iedere zorgaanbieder terecht kunt, is een restitutiepolis met een maandpremie van € 99,50.

Aanvullende verzekeringen

Menzis biedt drie aanvullende pakketten aan die als aanvulling op uw ZorgVerzorgd basisverzekering en ZorgZó basisverzekering kunt afsluiten.

1. ExtraVerzorgd 1 (€ 7,45 p.m.)

Dit meest simpele aanvullend pakket dekt onder andere negen fysiotherapiebehandelingen per jaar en heeft een volledige buitenlanddekking. Alternatieve geneeskunde wordt niet vergoed

2. ExtraVerzorgd 2 (€ 18,20 p.m.)

Het tweede pakket vergoedt onder andere achttien behandelingen fysiotherapie, € 100,- voor brillen en contactlenzen per twee kalenderjaren, maximaal € 100,- per voor de eigen bijdrage geneesmiddelen en maximaal € 400,- voor alternatieve behandelwijzen.

3. ExtraVerzorgd 3 (€ 36,70 p.m.)

Het meest uitgebreide aanvullend pakket dekt veertig fysiotherapiebehandelingen, € 150,- voor brillen en en lenzen, maximaal € 200,- per kalenderjaar voor de eigen bijdrage geneesmiddelen en maximaal € 600,- voor alternatieve behandelwijzen.

Combinatiepakketten

Menzis biedt ook twee combinatiepakketten, waar ook een aantal tandheelkundige behandelingen vergoed wordt.

4. JongerenVerzorgd (€ 16,95 p.m.)

Dit combinatiepakket is speciaal bedoeld voor mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Je betaalt niet voor zaken als kraamzorg en overgangsconsulenten, maar bijvoorbeeld wel fysiotherapie, sport medisch advies en vergoedingen voor tandartsconsulten.

5. BudgetBewust Aanvullend (€ 11,95 p.m.)

Een aanvullende- en tandartsverzekering in één met dekking voor fysiotherapie (9 behandelingen), spoedeisende zorg in het buitenland (werelddekking) en een tandartsverzekering (80% tot maximaal € 250 per jaar). Alleen mogelijk in combinatie met de BudgetBewust basisverzekering.

Tandartsverzekeringen

Mensen die geen combinatiepakket afsluiten kunnen een losse tandartsverzekering nemen. Menzis biedt keuze uit vier verschillende tandartspakketten.

1. TandVerzorgd 1 (€ 9,90 p.m.)

Biedt vergoedingen voor onder andere consulten, tandsteen verwijderen, verdoving, vullingen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen.

2. TandVerzorgd 2 (€ 16,85 p.m.)

Dekt naast de vergoedingen voor onder andere consulten, tandsteen verwijderen, verdoving, vullingen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen ook de helft van de kosten voor parodontologie.

3. TandVerzorgd 3 (€ 34,00 p.m.)

De meest luxe tandartsverzekering biedt vergoedingen voor onder meer consulten, vullingen, kronen en bruggen, eenmalig € 2000,- voor orthodontie tot 18 jaar, eenmalig € 1000,- voor orthodontie vanaf 18 jaar, parodontologie en wortelkanaalbehandelingen.

4. TandVerzorgd 1P (€ 6,95 p.m.)

TandVerzorgd 1P is een tandartsverzekering voor mensen met een volledige prothese. Draagt u zowel in de onder- als bovenkaak een kunstgebit? Dan kunt u TandVerzorgd 1P aanvragen. Met deze verzekering wordt de wettelijke eigen bijdrage bij een volledige gebitsprothese of een volledige implantaatprothese geheel vergoed.

Menzis ZorgPlus

Speciaal voor medewerkers in de zorg en hun gezinsleden heeft Menzis vijf aanvullende zorgverzekeringen in het leven geroepen. De ZorgPlus pakketten zijn inclusief tandartsdekking.

Menzis GarantVerzorgd

Een ander speciaal aanvullend pakket is GarantVerzorgd. Mantelzorgers die een GarantVerzorgd pakket nemen krijgen bijvoorbeeld een vergoeding voor het inhuren van een vervangend mantelzorger in geval van ziekte of vakantie.

Zorgverzekeraar Salland is onderdeel van dienstverlener Eno, waaronder ook HollandZorg en Energiek vallen. Salland heeft naast de basisverzekering vier aanvullende verzekeringen: Salland Start, Salland Extra, Salland Plus en Salland Top.

Aanvullende verzekeringen

1. Salland Start – 5.85 euro per maand

Als u de Salland Start verzekering afsluit bent u minimaal verzekerd. De zorgverzekering is speciaal voor mensen die niet veel gebruik maken van de zorg, maar toch net dat beetje extra zekerheid willen. In Salland Start zitten daarom 6 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed en ook krijgt u anticonceptie vergoed tot een bedrag van maximaal 100 euro per jaar. Daarnaast krijgt u een mammaprint volledig vergoed en ook spoedeisende zorg in het buitenland wordt volledig gedekt door Salland Start.

Er geldt een wachttijd voor deze verzekering. Deze bedraagt 6 maanden.

2. Salland Extra – 9.25 euro per maand

Bij Salland Extra krijgt u net als bij Salland Start anticonceptie vergoed tot maximaal 100 euro per jaar. Ook krijgt u een mammaprint en spoedeisende zorg in het buitenland volledig vergoed bij Salland Extra. Daarnaast zitten er negen behandelingen bij de fysiotherapeut in het pakket en krijgt u een vergoeding van maximaal 250 euro per jaar voor alternatieve geneeswijzen of geneesmiddelen. Ook komt u in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 150 euro per jaar voor de eigen bijdragen geneesmiddelen.

Er geldt een wachttijd voor deze verzekering. Deze bedraagt 6 maanden.

3. Salland Plus – 17.50 euro per maand

Bij Salland Plus krijgt u anticonceptie, spoedeisende zorg in het buitenland, een mammaprint en kraamzorg voor de volle honderd procent vergoed. Naast deze uitgebreide vergoeding krijgt u voor alternatieve geneeswijzen en middelen maximaal 350 euro per jaar vergoed en krijgt u voor zwangerschapscursussen maximaal 100 euro per jaar vergoed. Daarnaast krijgt u als dekking voor uw eigen bijdragen aan geneesmiddelen bij Salland Plus een maximaal bedrag van 150 euro. Ook kunt u bij Eyelove één bril per twee jaar vergoed krijgen of 75 euro per twee jaar. Voor fysiotherapie bent u vergoed tot 15 behandelingen. Als uw kind in het Ronald McDonald huis moet verblijven krijgt u hiervoor maximaal 25 euro per dag vergoed of maximaal 250 euro per jaar. Gezondheidscursussen krijgt u voor 75 procent vergoed tot een maximaal bedrag van 100 euro per jaar.

Er geldt een wachttijd voor deze verzekering. Deze bedraagt 6 maanden.

4. Salland Top – 29.90 euro per maand

Salland Top is de meest uitgebreide verzekering van Salland zorgverzekeringen. U krijgt 25 behandelingen bij de fysiotherapeut, maximaal 100 euro vergoed voor anticonceptiemiddelen, maximaal 550 euro per jaar voor alternatieve geneesmiddelen en behandelingen en kunt u één bril vergoed krijgen bij Eyelove of maximaal 150 euro per twee jaar. Daarnaast krijgt u een mammaPrint en kraamzorg honderd procent vergoed bij Salland Top. Voor zwangerschapscursussen krijgt u 100 euro per zwangerschap vergoed en voor advies bij borstvoeding krijgt u maximaal 150 euro vergoed per bevalling.   Gezondheidscursussen krijgt u voor 75 procent vergoed tot een maximaal bedrag van 150 euro per jaar. Als uw kind in het Ronald McDonald huis moet verblijven krijgt u hiervoor maximaal 25 euro per dag vergoed of maximaal 500 euro per jaar. Als u zelf in het ziekenhuis moet verblijven krijgt u maximaal 20 euro per dag vergoed voor kinderopvang bij ziekenhuisopname. Dit geldt vanaf de elfde opname dag en maximaal drie maanden lang.

Salland Tandartsverzekeringen

1. Salland TandExtra – 9 euro per maand

De meest eenvoudige tandartsverzekering van Salland kiest u wanneer u de tandarts alleen bezoekt voor bijvoorbeeld een periodieke controle of het vullen van een gaatje.  Zo’n 80% van de tandartskosten worden vergoed tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. De verzekeraar geeft een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten, het recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland en een vergoeding op orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

2. Salland TandPlus – 17,25 per maand

Deze verzekering is een goede keuze als u houdt van wat meer zekerheid. TandPlus biedt een ruimere vergoeding van uw tandartskosten. Zo’n 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 500 euro per kalenderjaar. U heeft recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland. Ook biedt deze verzekering een vergoeding van orthodontie voor kinderen tot 18 jaar en een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage op kunstgebitten.

3. Salland TandTop – 29,90 per maand

TandTop biedt de meest ruime vergoeding. Zo’n 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 1000 euro per kalenderjaar. Deze verzekering vergoedt orthodontie voor kinderen tot 18 jaar, geeft een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten en geeft recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland.

Energiek is een zorgverzekeraar die zich speciaal richt op de wensen en gezondheid van vrouwen. Zo zijn er veel vergoedingen voor zaken waar alleen vrouwen mee te maken krijgen, denk hierbij aan kraamhulp en zwangerschapsgymnastiek. Energiek is ontstaan door de moderne dienstverlener Eno.

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering heeft Energiek ook vier aanvullende verzekeringen. Energiek heeft naast de basisverzekering, de verzekeringen Start, Extra, Plus en Top.

1. Energiek Start – 5.85 euro per maand

In de aanvullende zorgverzekering Energiek Start zit de vergoeding voor anticonceptie voor maximaal 100 euro per jaar. Daarnaast krijgt u met deze aanvullende verzekering zes behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. En een mammaprint bij borstkanker en spoedeisende zorg in het buitenland, worden beide voor honderd procent voor u vergoed. Als u het nodig vindt, kunt u Energiek Start ook verhogen, hier zit een wachttijd van 6 maanden op.

2. Energiek Extra – 9.25 euro per maand

Energiek Extra is te vergelijken met Energiek Start, alleen krijgt u hier ook vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en meer fysiotherapeutische behandelingen, in totaal krijgt u er 9. De alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen worden tot een bedrag van maximaal 250 euro vergoed per jaar. Net als bij verzekering Energiek Start krijgt u bij Energiek Extra een mammaprint en spoedeisende medische zorg in het buitenland volledig vergoedt en krijgt u voor anticonceptie middelen 100 euro per jaar vergoed. Naast deze vergoedingen krijgt u bij Energiek Extra 150 euro vergoed voor de wettelijke eigen bijdragen van geneesmiddelen. U kunt apart een tandartsverzekering afsluiten.

Voor deze zorgverzekering geldt een wachttijd van 6 maanden.

3. Energiek Plus – 17.50 euro per maand

Zorgverzekering Energiek Plus is speciaal gericht op vrouwen die een gezin willen gaan stichten. In het Plus pakket zit namelijk een volledige dekking voor kraamhulp, maximaal 100 euro vergoeding voor zwangerschapscursussen en als uw kind ziek is kunt u 250 euro vergoedt krijgen op het verblijf in het Ronald McDonald huis. Naast deze, op moeders gerichte vergoedingen zitten er ook wat extra vergoedingen in vergeleken met de zorgverzekering Energiek Extra. In Energiek Plus zitten namelijk 15 behandelingen bij de fysiotherapie en worden alternatieven geneesmiddelen en geneeswijzen vergoed tot 350 euro per jaar. Daarnaast krijgt u 75% vergoed voor (gezondheids)cursussen tot een bedrag van 100 euro per jaar. Als u één bril per twee jaar koopt bij Eyelove krijgt u deze volledig vergoed. U kunt ook een vergoeding van maximaal 75 euro krijgen per twee jaren voor contactlenzen.

Voor deze zorgverzekering geldt een wachttijd van 6 maanden.

4. Energiek Top – 29,90 euro per maand

Voor wie van zekerheid houdt, kan beter gebruik maken van de aanvullende zorgverzekering van Energiek Top. Hierin zitten verreweg de meeste zaken vergoed. Zoals vele behandelingen bij de fysiotherapeut, maximaal 100 euro vergoeding voor anticonceptiemiddelen, vergoedingen voor verblijf in het Ronald McDonald kinderziekenhuis, hulp bij borstvoeding, kraamzorg, zwangerschapscursussen. Ook krijgt u bij Eyelove een bril vergoed per jaar, of 150 euro per twee jaar. En als u opgenomen moet worden in het ziekenhuis, krijgt u ook vergoeding voor kinderopvang voor maximaal 20 euro per dag. Een echte zorgverzekering voor (aanstaande) moeders en gezinnen.

Voor deze zorgverzekering geldt ook een wachttijd van 6 maanden.

Energiek Tandartsverzekeringen

1. Energiek TandExtra – 9 euro per maand

Wanneer u de tandarts alleen bezoekt voor bijvoorbeeld een periodieke controle of het vullen van een gaatje, kiest u voor de Energiek TandExtra. Zo’n 80% van de tandartskosten worden vergoed tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. Deze verzekering geeft een vergoeding op orthodontie voor kinderen tot 18 jaar, een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten en recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland.

2. Energiek TandPlus – 17,25 per maand

Geeft wat meer zekerheid en biedt een ruimere vergoeding van uw tandartskosten. Zo’n 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 500 euro per kalenderjaar. Met deze verzekering heb je recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland. Ook biedt de verzekeraar een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage op kunstgebitten en een vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

3. Energiek TandTop – 29,90 per maand

Dit is de meest uitgebreide tandartsverzekering van Energiek. 80% van de kosten worden vergoed tot maximaal 1000 euro per kalenderjaar. De verzekeraar geeft een vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten, het recht op spoedeisende mondzorg in het buitenland en een vergoeding op orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

Op deze pagina vindt u informatie over de zorgverzekeringen van FBTO in 2015.

FBTO maakt net als Agis Zorgverzekeringen deel uit van Achmea. Andere verzekeraars die ook deel uitmaken van Achmea zijn: Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, Interpolis en Zilveren Kruis Achmea.

De zorgverzekering van FBTO kun je zelf samenstellen en gedurende het jaar aanpassen. Dit wordt mogelijk gemaakt door acht aanvullende modules die je naast je basisverzekering aan- of uit kunt zetten. De dekking van de basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde. Deze wordt jaarlijks door de overheid bepaald en is wettelijk verplicht.

Basisverzekeringen

Met de basisverzekering van FBTO worden uw kosten vergoed voor, geneeskundige kosten van bijvoorbeeld zorg door huisartsen, ziekenhuizen, medisch specialisten en verloskundigen. Ook de gemaakte kosten voor ziekenhuisverblijf, geneesmiddelen, kraamzorg, ziekenvervoer en medische noodzakelijke zorg zullen vergoed worden. U kiest bij FBTO tussen een natura of restitutie polis. 1. Natura polis (€ 92,00 p.m.) 2. Restitutie polis (€ 98,50 p.m.)

Aanvullende modules

FBTO biedt in 2015 naast de basisverzekering nog acht aanvullende modules. Deze modules kun je gedurende het jaar aan- en uitzetten. Voor sommige modules geldt een wachttijd van een aantal maanden. Dat betekent dat je wel al premie gaat betalen, maar dat je pas gebruik kunt maken van de vergoedingen wanneer de wachttijd verstreken is.

1. Alternatieve geneeswijzen 

Met de aanvullende module alternatieve geneeswijzen kun je een vergoeding krijgen voor een alternatief genezer of therapeut die is aangesloten bij een beroepsvereniging van FBTO. Daarnaast kunnen met deze aanvullende verzekering ook antroposofische, homeopathische en zelfzorggeneesmiddelen vergoed worden. Een behandeling via manuele therapie kan ook onder deze module vallen. Dat is echter alleen als de therapeut een opleiding heeft gevolgd bij de beroepsvereniging en niet BIG geregistreerd is.

Bij de vergoeding is maximaal €500,-.

Wachttijd: geen. De eerste dag van de volgende maand kun je al gebruik maken van deze aanvullende verzekering.

2. Buitenland

Met alleen een basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd voor de in Nederland geldende tarieven. De tarieven buiten Nederland voor spoedeisende hulp kunnen erg hoog uitvallen. Met de module Buitenland van FBTO ben je geheel verzekerd voor spoedeisende hulp en opname in het buitenland. Daarnaast ben je verzekerd voor persoonlijke hulpverlening en krijg je vaccinaties voor alle korte buitenlandreizen vergoed. Dit is wel maximaal 250 euro per jaar.

Wachttijd: geen. De eerste dag van de volgende maand kun je al gebruik maken van deze aanvullende verzekering

3. Calamiteiten

De module Calamiteiten verzekert je aanvullend voor ongevallendekking. Daarnaast kun je een vergoeding krijgen voor abonnementskosten bij personenalarmering. De module vergoed bij mensen tot 65 jaar 40.000 euro bij blijvende invaliditeit. Bij overlijden is dat 2500 euro. Ook worden de reiskosten, tot 300 euro per jaar, vergoed voor het ziekenhuisbezoek van een meeverzekerd kind.

Wachttijd: geen. Op de eerste dag van de volgende maand gaat deze aanvullende verzekering in.

4. Gezichtszorg en Orthodontie

Beugels, brillen en lenzen vallen onder de module Gezichtszorg en Orthodontie. Daarnaast is het mogelijk een vergoeding te krijgen voor het laseren van je ogen (Bergman VisionClinics). Ook wordt camouflagetherapie gedekt en worden vergoedingen geboden voor elektrisch ontharen, een deel van de behandeling van acne en is er een tegemoetkoming in de kosten van gehoorapparaten en pruiken.

De vergoeding van brillen verschilt per leeftijd. Zo hebben kinderen die jonger dan tien jaar zijn één keer in de drie jaar recht op een vergoeding van 150 euro, maar er zijn ook per leeftijdsgroep verschillende aanbiedingen.

Orthodontie valt niet onder de module tand, maar wel in dit pakket. Orthodontie wordt tot 18 jaar, drie jaar lang vergoed. In het eerste jaar 1000 en in het tweede en derde jaar 750 euro. Voor 18 jaar en ouder geldt er maar een bedrag van 350 euro.

Wachttijd: 6 maanden voor brillen, lenzen en ooglaseren; 24 maanden voor correctie van de oorstand en bovenoogleden.

5. Gezinsplanning

Onder de aanvullende module Gezinsplanning van FBTO vallen een pretecho of een nekplooimeting. Bovendien krijg je hierbij een kraampakket en gedeeltelijke vergoeding voor de kosten van kraamzorg. Als je vrouw bent en 21 jaar of ouder, krijg je binnen deze module een volledige vergoeding voor anticonceptiemiddelen zoals de pil, pessaria en koperhoudend spiraaltje. Sterilisatie wordt ook vergoed, het ongedaan maken daarentegen niet.

Wachttijd: 6 maanden voor sterilisatie, van de rest van de vergoedingen kun je al gebruik maken op de eerste dag van de volgende maand.

6. Therapieën

Deze module biedt aanvullende dekking voor fysio- (en soortgelijke therapieën), pedicurezorg en stottertherapie. Bij deze module bepaal je zelf het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Je kunt kiezen voor Basis (€350,-), Extra (€500,-) of Top (€1.000,-). Als je voor de variant Top kiest, valt een vergoeding voor ADHD-medicijnen ook binnen deze module.

Pedicurezorg is voor mensen met reuma, diabetes en nog meer ziektes. Per behandeling wordt er 25 euro vergoed met een maximum van 150 euro.

Wachttijd: 6 maanden. Deze wachttijd geldt ook wanneer je gedurende het jaar deze aanvullende verzekering wilt opschalen naar een hoger bedrag.

7. Extra zorg

Deze module vergoedt de medische kosten van een behandeling door topchirurgen in het buitenland. Ook keuringen en behandelingen door een sportarts in een Sportmedisch Adviescentrum worden door deze module gedekt. Ook kunnen ouders een beeldhorloge voor hun kind van acht jaar en ouder aanschaffen als er ernstige problemen met klokkijken zijn. Ook medische steunzolen worden tot 75 euro vergoed.

Daarnaast kun je in geval van ziekenhuisopname een vergoeding krijgen voor tijdelijk professionele hulp, zoals een oppascentrale, ‘witte’ werkster of hondenuitlaatservice. Bovendien kun je een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg, wanneer je eigen mantelzorger met vakantie of ziek is.

Wachttijd: geen. Deze module gaat direct op de eerste dag van de volgende maand in.

8. Tand

Met deze extra tandartsverzekering bepaal je zelf de hoogte van de vergoeding voor tandheelkundige hulp. De kosten van tandarts, kaakchirurg en mondhygiëniste vallen onder deze module en worden vergoed tot het door jou bepaalde bedrag (€250,-, €500,- of €750,- per jaar). Afhankelijk van de hoogte van de kosten die je aan tandheelkundige behandeling verwacht uit te geven, pas je de hoogte van deze aanvullende module aan.

Wachttijd: 6 maanden. Wanneer je tijdens het lopende jaar je verzekering wilt ophogen, geldt dezelfde wachttijd van zes maanden.

Jongerenpremie

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar? Dan kun je de aanvullende modules voor een speciale jongerenpremie afsluiten.

De zorgverzekering van warenhuis HEMA is een samenwerking tussen het warenhuis en Menzis. Dit houdt in dat Menzis de risicodrager en uitvoerder is, terwijl HEMA de klantenservice en communicatie doet. De HEMA zorgverzekering is de nieuwste toevoeging aan het grootste samenwerkingsverband van zorgverzekeraars in Nederland, want Menzis werkt intensief samen met Achmea, CZ en VGZ. Het is voor het eerst dat een winkelketen een zorgverzekering onder eigen naam uitbrengt.

HEMA biedt klanten de keuze tussen twee soorten basisverzekeringen. De consument kan kiezen voor een basisverzekering met het wettelijk verplicht eigen risico van €375,-. De basispremie bedraagt €97,- per maand, Bij de andere basisverzekering wordt het verplicht eigen risico aangevuld met een vrijwillige verhoging van €500,-, waarmee de consument op een totaal eigen risico van €875,- uitkomt. Deze premie bedraagt €73,- per maand.

Aanvullende pakketten

Aanvullend 1

De meest simpele aanvullende zorgverzekering kost €7,- per maand bovenop de basisverzekering en biedt de consument negen fysiotherapie behandelingen, 100% spoedeisende zorg en geneesmiddelen in het buitenland en vergoedt HEMA voorbehoedsmiddelen voor vrouwen.

Aanvullend 2

Het tweede aanvullende pakket kost €14,- per maand. Hiervoor dekt de verzekering twaalf behandelingen bij de fysiotherapie en wordt tot maximaal €200,- van de eigen bijdrage voor geneesmiddelen vergoed.

Aanvullend 3

De meest uitgebreide aanvulling op het basispakket kost €24,- per maand. Hiervoor worden, bovenop de eerder genoemde vergoedingen, maximaal achttien behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Voor kinderen wordt maximaal €2000,- vergoed voor orthodontie. De consument krijgt bij zwangerschap en bevalling een kraampakket en kraamzorg wordt voor 100% vergoed.

Tandartsverzekeringen

De HEMA biedt drie verschillende tandartsverzekeringen aan. Voor €12,- per maand wordt jaarlijks maximaal €250,- vergoed. Voor €24,- wordt maximaal €500,- vergoed en voor €37,- is de maximale vergoeding €750,- per jaar. Hieronder valt geen orthodontie.

Overig

De HEMA zorgverzekering biedt geen vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen en voor brillen en/of lenzen. De aanvullende pakketten zijn scherp geprijsd en daardoor mager gevuld. HEMA lijkt in te spelen op een jong publiek dat weinig zorg nodig heeft.