Zilveren Kruis behoort met onder andere, ZieZo, FBTO en Interpolis tot de zorgverzekeraars van Achmea. De verzekering is met ruim 3,4 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Naast ervoor te zorgen dat u elke dag toegang heeft tot de beste zorg, maakt Zilveren Kruis goede afspraken over de kwaliteit én prijs van behandelingen met zorgverleners, zoals ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Hierdoor blijft de premie betaalbaar.

Zilveren Kruis biedt naast individuele verzekeringen (voor consumenten) ook collectieve verzekeringen (voor bedrijven). De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de behandeling door de huisarts of in het ziekenhuis. Als u zich wilt verzekeren tegen andere kosten, dan kiest u voor een aanvullende verzekering die past bij uw situatie. Hebt u bijvoorbeeld een bedrijf en wilt u uw medewerkers een goede collectieve zorgverzekering bieden? Zilveren Kruis biedt deze verzekeringen op maat, waarbij uw medewerkers korting kunnen krijgen op hun premie.

Basisverzekering

Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. De duurste verzekering is Beter Af Exclusief voor 91,48 euro. Bij deze verzekering krijgt u meer persoonlijke aandacht en speciale services. De andere verzekering Beter Af is de meest gekozen basisverzekering, voor 82 euro. De goedkoopste verzekering is Beter Af Selectief, voor 78,20 euro. Hier regelt u zelf uw zaken online en krijgt u hulpmiddelen via een select aantal leveranciers. De Beter Af Selectief polis is al verkrijgbaar van 62,29 euro per maand. Dit is de laagste premie die tot nu toe bekend is en deze geldt bij een maximaal eigen risico van 860 euro en met een collectiviteitskorting van 5 procent.

Aanvullende verzekering

U kunt uit vier aanvullende verzekeringen kiezen bij Zilveren Kruis. De prijzen van de aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis Achmea verschillen per leeftijdsklasse. De hieronder genoemde (goedkoopste) premies gelden voor verzekerden van 18 t/m 29 jaar.

1. Beter Af Plus Vier Sterren, vanaf 35,35 euro.

In dit pakket krijgt u voor € 250,- per 3 jaar brillen en lenzen krijgt en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor € 840,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen. Ook zijn alle behandelingen voor fysiotherapie in een jaar vergoed

2. Beter Af Plus drie Sterren, vanaf 18,50 euro. In dit pakket krijgt u voor  € 150,- per 3 jaar voor brillen en lenzen en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor € 640,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen. Hier zijn 27 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed.

3. Beter Af Plus twee sterren, vanaf 11,35 euro.

In dit pakket krijgt u voor € 100,- per 3 jaar voor brillen en lenzen en korting bij diverse opticiens. Daarnaast krijgt u voor alternatieve geneeswijzen € 440,- per jaar en worden 12 behandelingen bij de fysiotherapie per jaar vergoed.

4. Beter Af Plus een ster, vanaf 6,55 euro.

In dit pakket krijgt u korting voor brillen en lenzen bij diverse opticiens, krijgt u voor € 240,- per jaar een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en worden 6 behandelingen bij de fysiotherapie per jaar vergoed.

Tandartsverzekering

Bij Zilveren Kruis kunt u voor vier verschillende tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij de tandartsverzekeringen maakt Zilveren Kruis onderscheid in leeftijdsgroepen. De hieronder genoemde premies zijn de goedkoopste premies en deze gelden voor verzekerden tussen de 18 en 29 jaar.

1. Beter Af Tandarts vier sterren, vanaf 41,60 euro per maand

Met de meest uitgebreide tandartsverzekering van Zilveren Kruis krijgt u alle tandheelkundige behandelingen voor 100% vergoed, in totaal tot een maximumbedrag van 1.250 euro.

2. Beter Af Tandarts drie sterren, vanaf 27,70 euro per maand

Met deze aanvullende tandartsverzekering krijgt u tandheelkundige behandelingen zoals consulten, mondhygiëne, vullingen, het trekken van tanden en kiezen voor 100% vergoed en overige tandheelkundige behandelingen voor 75% tot een maximum totaalbedrag van 1.000 euro.

3. Beter Af Tandarts twee sterren, vanaf 16,45 euro per maand

De twee sterren tandartsverzekering vergoedt consulten, mondhygiëne, vulling en tanden en kiezen die getrokken moeten worden voor 100%. Overige tandheelkundige behandelingen worden vergoed voor 75% tot een totaal maximumbedrag van 500 euro.

4. Beter Af Tandarts een ster, vanaf 12,25 euro per maand

De goedkoopste tandartsverzekering van Zilveren Kruis biedt je een dekking van 100% voor onder andere consulten, mondhygiëne en trekken van tanden en kiezen. Andere behandelingen worden vergoed tot 75%. Beide typen behandelingen samen worden vergoed tot maximaal 250 euro.

Collectieve zorgverzekering

Zilveren Kruis is de grootste verzekeraar in een collectieve zorgverzekering. Daarmee heeft een u lagere premie. Dat komt doordat deze is afgesloten voor een hele groep mensen.

Collectieve zorgverzekeringen zijn er niet alleen voor medewerkers van bedrijven: bij Zilveren Kruis kunt u kiezen uit nog veel meer collectiviteiten. Zo zijn er kortingen voor studenten, zzp’ers, ambtenaren en sporters. Voetbalt u bijvoorbeeld bij een sportclub? Dan krijgt u korting via de KNVB.

Basisverzekeringen

Zorg en Zekerheid biedt in 2015  twee basisverzekeringen die hieronder toegelicht worden. Beide polissen garanderen zorg zoals deze is vastgesteld door de overheid.

1. Basisverzekering Zorg Zeker Polis

Deze basisverzekering is er een waar de zorg zoveel mogelijk in natura wordt geregeld. Hierdoor kunnen lagere kosten en een gunstige premie gewaarborgd worden. Zorg in natura houdt feitelijk in dat de rekening rechtstreeks naar Zorg en Zekerheid gaat en dus niet eerst naar u. Voor deze polis betaalt u €101,95 per maand. Hoe hoger uw eigen vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie is. Deze polis vergoedt onder andere geneeskundige zorg, revalidatie, orgaantransplantatie, mondzorg, geestelijke gezondheidszorg en IVF.

2. Basisverzekering Zorg Vrij Polis

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de Zorg Zeker Polis. Als u hier voor kiest, betekent dat eigenlijk dat u liever alles zelf regelt. Ook als deze verzekeraar zelf geen zorgverlener gekozen heeft en een contract dus ontbreekt, krijgt u de ziektekosten vergoed. Ook hier geldt dat de premie aantrekkelijker wordt naarmate uw eigen risico hoger is. In principe worden hier dezelfde zaken vergoedt als bij de andere verzekering. Deze verzekering kost €104,45 per maand.

Aanvullende verzekeringen

1. AV-Sure

Deze verzekering is bedoeld voor jonge mensen. Dat is te zien in de prijs én in de dekking. Zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld volledig vergoed en is er ook een extra lange buitenlanddekking. Voor deze aanvullende verzekering betaalt u €15,90 per maand.

2. AV-GeZZin

Dit pakket bestaat uit de basisverzekering en daarnaast is zelfs de tandarts meeverzekerd. Gezinnen zijn de grootste afnemer van deze verzekering, en daar is ook een goede reden voor. Zo wordt orthodontie ruimschoots vergoed en krijgt u een vergoeding voor sport- of zwemlessen voor kinderen. Dit complete pakket is te verkrijgen vanaf €43,50 per maand en de kinderen zijn gratis meeverzekerd.

3. GeZZinspakket Compact

Dit pakket bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering voor gezinnen. Bovendien zijn de kinderen gratis meeverzekerd. De belangrijkste vergoedingen binnen dit pakket zijn onder andere: 100 procent vergoeding van orthodontie en buitenlanddekking. U betaalt €20,95 per maand.

4. AV-Plus

Deze verzekering laat u niet betalen voor dingen waar u geen gebruik van maakt boven de 50 jaar. Zo is kraamzorg bijvoorbeeld uit het pakket gehaald. Andere dingen waar u hoogstwaarschijnlijk juist veel aan heeft, worden vergoed in dit pakket. Voorbeelden hiervan zijn: goede vergoedingen voor brillen en lenzen, ruime tandartsvergoeding en een vergoeding voor de eigen bijdrage aan thuiszorg. Dit pakket kost €42,55 per maand.

5. AV-Basis

Voor slechts €10,95 per maand heeft u een aanvullende verzekering. Hierin worden de meest basic zaken vergoed, zoals: brillenglazen en monturen, alternatieve geneeswijzen en preventieve cursussen.

6. AV-Standaard

Deze standaard aanvullende verzekering, zorgt ervoor dat u goed genoeg verzekerd bent. Niet te veel, maar zeker niet te weinig. Voor een premie van €17,80 per maand kunt u gebruik maken van de vergoedingen die deze verzekering biedt. Voorbeelden hiervan zijn: tandheelkundige hulp, fysiotherapie en hulp in het buitenland.

7. AV-Top

Deze verzekering kunt u afsluiten als u wat extra zekerheid wilt. Dit is een van de meest uitgebreide verzekeringen die Zorg en Zekerheid biedt. Daarnaast is dit een erg populaire verzekering; geen enkele andere wordt zo vaak gekozen als deze. Vergoedingen zijn uitgebreid, zo wordt anticonceptie bijvoorbeeld 100 procent vergoed en bestaat er een ruime dekking voor brillen en lenzen. De premie bedraagt €36,95 per maand.

8. AV-Totaal

Zoals de naam al doet vermoeden; als u dit pakket voor €91 per maand afsluit, bent u compleet verzekerd. De vergoedingen zijn bij deze aanvullende verzekering heel ruim. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van extra kraamzorg als dat nodig is en mag u onbeperkt gebruik maken van fysiotherapeutische behandelingen.

Collectieve zorgverzekering

Als u gebruik wilt maken van  kortingen op de premie van uw zorgverzekeringen als medewerker of lid van een organisatie, is het misschien een idee om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. U krijgt dan korting op zowel uw basisverzekering, als op uw aanvullende zorgverzekering. Er zijn veel verschillende aantrekkelijke voordelen te noemen wanneer u kiest voor deze collectieve zorgverzekering. Zo zijn uw kinderen gratis meeverzekerd, worden uw declaraties binnen 10 dagen uitbetaald en kunt u gratis gebruik maken van gezondheidsadvies van het geZZondTeam.

De zorgverzekering van warenhuis HEMA is een samenwerking tussen het warenhuis en Menzis. Dit houdt in dat Menzis de risicodrager en uitvoerder is, terwijl HEMA de klantenservice en communicatie doet. De HEMA zorgverzekering is de nieuwste toevoeging aan het grootste samenwerkingsverband van zorgverzekeraars in Nederland, want Menzis werkt intensief samen met Achmea, CZ en VGZ. Het is voor het eerst dat een winkelketen een zorgverzekering onder eigen naam uitbrengt.

HEMA biedt klanten de keuze tussen twee soorten basisverzekeringen. De consument kan kiezen voor een basisverzekering met het wettelijk verplicht eigen risico van €375,-. De basispremie bedraagt €97,- per maand, Bij de andere basisverzekering wordt het verplicht eigen risico aangevuld met een vrijwillige verhoging van €500,-, waarmee de consument op een totaal eigen risico van €875,- uitkomt. Deze premie bedraagt €73,- per maand.

Aanvullende pakketten

Aanvullend 1

De meest simpele aanvullende zorgverzekering kost €7,- per maand bovenop de basisverzekering en biedt de consument negen fysiotherapie behandelingen, 100% spoedeisende zorg en geneesmiddelen in het buitenland en vergoedt HEMA voorbehoedsmiddelen voor vrouwen.

Aanvullend 2

Het tweede aanvullende pakket kost €14,- per maand. Hiervoor dekt de verzekering twaalf behandelingen bij de fysiotherapie en wordt tot maximaal €200,- van de eigen bijdrage voor geneesmiddelen vergoed.

Aanvullend 3

De meest uitgebreide aanvulling op het basispakket kost €24,- per maand. Hiervoor worden, bovenop de eerder genoemde vergoedingen, maximaal achttien behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Voor kinderen wordt maximaal €2000,- vergoed voor orthodontie. De consument krijgt bij zwangerschap en bevalling een kraampakket en kraamzorg wordt voor 100% vergoed.

Tandartsverzekeringen

De HEMA biedt drie verschillende tandartsverzekeringen aan. Voor €12,- per maand wordt jaarlijks maximaal €250,- vergoed. Voor €24,- wordt maximaal €500,- vergoed en voor €37,- is de maximale vergoeding €750,- per jaar. Hieronder valt geen orthodontie.

Overig

De HEMA zorgverzekering biedt geen vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen en voor brillen en/of lenzen. De aanvullende pakketten zijn scherp geprijsd en daardoor mager gevuld. HEMA lijkt in te spelen op een jong publiek dat weinig zorg nodig heeft.

PNOzorg is al meer dan 60 jaar de zorgverzekeraar voor mensen met een beroep in de media of in de creatieve sector. Deze zorgverzekeraar biedt u vrije zorgkeuze aan. U mag dus zelf aangeven welke artsen, ziekenhuizen en medicijnen uw voorkeur hebben en dat kost u niets extra.

PNOzorg heeft namelijk een samenwerkingsverband met ONVZ Zorgverzekeraar in Houten. Deze partner neemt het risico van de ziektekostenportefeuille van PNOzorg op zich en zorgt voor een nauwkeurige uitvoering van de zorgverzekeringen. Zij zorgen voor een goed verloop, de zorgverzekeraar zorgt voor goed toezicht op de kwaliteit en de uitvoering. PNOzorg vervult dus een intermediaire rol in het verzekeringsproces.

PNOzorg biedt naast de basisverzekering, diverse aanvullende verzekeringen: PNO Be Young, PNO Extra ruime gezinsdekking, PNO Compleet zorgeloos verzekerd en PNO Budget met de nieuwe optie van keuzevoordeel. Kinderen die nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, zijn kosteloos meeverzekerd bij de ouder met de meest brede zorgverzekering.

Basisverzekering

Met de PNOzorg basisverzekering bent u gedekt voor geneeskundige zorg, tandartszorg tot 18 jaar, medicijnen, hulpmiddelen en het vervoer dat soms noodzakelijk is voor het ontvangen van zorg. Daarnaast heeft u het grote voordeel van de vrije zorgkeuze: u kunt terecht bij de zorgverlener of instantie die u graag wenst.

Aanvullende verzekeringen

PNOzorg biedt vier aanvullende verzekeringen die zich richten op mensen in verschillende fases van hun leven. Deze aanvullende polissen kunnen een kleine toevoeging zijn op uw basisverzekering, maar verzekeraar biedt ook uitgebreide pakketten die u alle zorgzekerheid garanderen.

1. PNO Be Young

Deze aanvullende verzekering kost 9 euro per maand en is er speciaal voor zorg waar jongeren mee te maken hebben. Met deze polis bent u volledig gedekt voor: condooms, hulp- en geneesmiddelen voor anticonceptionele doeleinden (vanaf 21 jaar), spoedeisende zorg in het buitenland en een MammaPrint. PNO Be Young biedt gedeeltelijke dekking voor onder andere: medisch sportadvies,  geneesmiddelen buiten de basisverzekering, vaccinaties en fysiotherapie. Zo kunt u met een gerust hart genieten van het adolescentenleven.

2. PNO Budget

Deze aanvullende verzekering varieert in prijs vanwege de nieuwe optie van keuzevoordeel. Met deze optie kunt u drie modules uitschakelen waar u niet verwacht een beroep op te moeten doen. Hiermee kunt u 15% per maand besparen.

Kinderen onder de 18 jaar hebben blijvend aanspraak op alle modules, ook als u besluit om drie onderdelen uit te schakelen. De laagste prijs voor PNO Budget is 15,30 euro per maand, de hoogste prijs 18 euro per maand. PNO Budget is vooral geschikt voor mensen die weinig medische kosten hebben, maar wel behoefte aan extra zekerheid.

Als u drie modules wilt uitschakelen, kunt u kiezen uit de volgende zeven opties: mondzorg, farmaceutische zorg, hulpmiddelen, geboortezorg, alternatieve geneeswijzen, preventieve zorg en een aantal therapievormen zoals huidtherapie.

Bij inschakeling van alle modules bent u volledig gedekt voor: hulp- en geneesmiddelen voor anticonceptionele doeleinden, spoedeisende zorg in het buitenland, een steunpessarium, een gezondheidscheck-up en een MammaPrint.

Met PNO Budget bent u gedeeltelijk gedekt voor: onder andere alternatieve geneeswijzen, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor personen onder de 18 jaar, fysiotherapie, stottertherapie en huidtherapie. Zo heeft u net even die extra zekerheid.

3. PNO Extra

PNO Extra kost 30 euro per maand en is bedoeld voor mensen die het hele gezin goed willen dekken. Met deze polis bent u volledig gedekt voor onder andere: reiskosten van een ziekenbezoek, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor jongeren onder de 18 jaar, een gezondheidscheck-up, een plaswekker, lichttherapielamp, steunpessarium en alarmeringssysteem en zorg door een hospice.

Met PNO Extra bent u gedeeltelijk gedekt voor onder andere: alternatieve geneeswijzen, een herstellingsoord, hoortoestellen, pruiken en steunzolen, acnebehandeling, een overgangsconsult een aantal therapievormen.

4. PNO Compleet

PNO Compleet kost 54 euro per maand en is de meest uitgebreide verzekering. Met deze aanvullende verzekering heeft u volledige zorgzekerheid. Met PNO Compleet bent u volledig gedekt voor ondere andere: reiskosten van een ziekenbezoek, ouderverblijf bij opname kind, orthodontie voor jongeren onder de 18 jaar, fysiotherapie, zorg door een hospice en plastisch-chirurgische behandelingen.

Met PNO Compleet bent u gedeelteltelijk gedekt voor: alternatieve geneeswijzen, een aantal therapievormen, een kuuroord, diverse hulp- en geneesmiddelen, orthodontie voor personen onder de 18 jaar en dieetadvies.

Tandartsverzekering

De basisverzekering van PNOzorg vergoedt mondzorg tot 18 jaar. Daarna worden deze kosten niet meer vergoed uit de standaardpolis. U kunt er voor kiezen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. De zorgverzekeraar biedt vier pakketten aan met uitgebreide of iets minder uitgebreide vergoedingen voor verschillende vormen van tandheelkunde.

Deze pakketten zijn:

Wilt u meer informatie over deze polissen? Op de website van PNOzorg staan uitgebreide overzichten van wat zij vergoeden of deels vergoeden. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Nieuw: PNO Budget met keuzevoordeel

Soms weet u van tevoren al dat u sommige vergoedingen het komende jaar niet gaat gebruikt. Daarom biedt PNOzorg de mogelijkheid van keuzevoordeel binnen de aanvullende verzekering PNO Budget. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om bepaalde medische kosten niet meer te verzekeren. U  laat dan vergoedingen vervallen in ruil voor een lagere premie. Daarnaast krijgt u een verzekering die beter aansluit op uw persoonlijke situatie.

Kinderen tot 18 jaar

alle vergoedingen binnen de PNO Budget zijn van toepassing op kinderen tot 18 jaar, die zijn meeverzekerd op een PNO Budget. Dus ook als u zelf een aantal vergoedingen uitzet, zijn uw kinderen volledig verzekerd.

Basisverzekering

Bij CZ heb je de keuze uit 3 typen basisverzekeringen. De goedkoopste basisverzekering, de Zorgbewustpolis, is al af te sluiten vanaf 79,50 euro per maand bij een maximaal eigen risico. Bij de Zorgbewustpolis van CZ krijg je 65% van het marktconforme tarief vergoed voor de zorg die je afneemt bij zorgaanbieders die CZ niet gecontracteerd heeft. Je kunt ook kiezen voor de Zorg-op-maatpolis, dan krijg je voor niet-gecontracteerde zorg een vergoeding van 75% van het gemiddelde tarief. Daarnaast biedt CZ ook een restitutiepolis aan, namelijk de Zorgkeuzepolis. Hierbij wordt 100% van het marktconforme tarief vergoed bij niet-gecontracteerde zorg.

Aanvullende verzekering

CZ biedt aanvullende verzekeringen in zes varianten aan.

1. Basis (7,25 euro per maand)

Basis is de goedkoopste aanvullende verzekering van CZ. Dit pakket is af te sluiten voor 7,25 euro per maand. Hiermee heb je recht op een vergoeding voor fysiotherapie tot 250 euro en voor alternatieve geneeswijzen tot 250 euro.

2. Plus (17,75 euro per maand)

Het Plus pakket van CZ biedt een uitgebreide dekking voor fysiotherapie tot 500 euro en voor alternatieve geneeswijzen tot 450 euro. Ook is in dit pakket een vergoeding voor bril en lenzen meeverzekerd voor 100 euro per 2 jaar.

3. Top (30,85 euro per maand)

Het ruimste aanvullende pakket is Top en deze is verkrijgbaar voor 30,85 euro per maand. Met deze verzekering ben je verzekerd voor een bedrag van 1000 euro voor fysiotherapie. Voor alteneratieve genezing heb je recht op een vergoeding van maximaal 650 euro. Bovendien zijn je bril en lenzen meeverzekerd voor 200 euro per 2 jaar.

4. Jongeren (17,75 euro per maand)

Speciaal voor jongeren heeft CZ een aanvullende verzekering samengesteld. Voor het jongerenpakket betaal je 17,75 euro per maand. Daarmee ben je verzekerd voor de tandarts tot een maximumbedrag van 450 euro en heb je recht op een 100% vergoeding van vaccinaties van het gemiddelde tarief. Bovendien ben je verzekerd voor de fysiotherapeut tot een bedrag van 250 euro. Ook handig: voor anticonceptie krijg je een vergoeding van maximaal 200 euro en bovendien krijg je 50 gratis condooms! Let op: voor jongeren onder de 31 jaar kost dit pakket 17,75 euro per maand, maar mensen ouder dan 31 jaar betalen 24,75 euro per maand.

5. Gezinnen (42,25 euro per persoon per maand)

Voor gezinnen heeft CZ ook een speciaal pakket samengesteld. Hiermee ben je bijvoorbeeld verzekerd voor tandzorg tot 250 euro per persoon en voor fysiotherapie tot 325 euro per persoon. Ook brillen en lenzen worden vanuit deze aanvullende verzekering vergoed voor een bedrag van 200 euro per persoon per 2 jaar. Daarnaast bouw je met dit pakket een oplopende vergoeding tot maximaal 2500 euro voor orthodontie op. De premie van 42,25 euro per maand geldt voor ouders, kinderen onder de 18 hoeven geen premie te betalen en zijn in dit pakket gewoon meeverzekerd.

6. 50+ (16,15 euro per maand)

Ook voor de vijftigplussers onder ons heeft CZ een speciaal aanvullend pakket. Voor dit pakket betaal je 16,15 euro per maand en ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg. Voor fysiotherapie ontvang je namelijk een vergoeding van maximaal 425 euro per jaar. Daarnaast heb je recht op een vergoeding voor je bril en/of lenzen van 100 euro per 2 jaar. Ook voetbehandelingen (maximaal 115 euro per jaar) en een hoortoestel (300 euro) zijn met dit pakket goed verzekerd.

Collectief

Mogelijk heb je recht op een korting op je premie, wanneer je bij een collectief bent aangesloten. Dat kan je werkgever zijn of een vereniging, maar bijvoorbeeld ook je hogeschool of universiteit.

Anderzorg is onderdeel van Menzis. Dat betekent dat u de keus heeft uit het landelijke netwerk van zorgaanbieders van Menzis. Het internetlabel Anderzorg richt zich op jongvolwassenen die kiezen voor gemak en snelheid. Anderzorg heeft als missie een lage premie te bieden zonder in te leveren op kwaliteit van de zorg.

Aanvullende verzekeringen

Bij Anderzorg kunt u in 2015 kiezen voor verschillende verzekeringspakketten. Het basisverzekeringspakket kunt u aanvullen met:

1.      Anderzorg Budget

Anderzorg Budget is een aanvullende- en tandartsverzekering in één. Met deze verzekering bent aanvullend verzekerd voor fysiotherapie (tot 9 behandelingen), tandheelkunde (75% tot een maximum van €250,-) en heb je bovendien volledige buitenlanddekking. Voor €10,25 per maand heeft u een Anderzorg Budget.

2.      Anderzorg Jong

Dit pakket is geschikt voor studenten maar ook voor iedereen die zich nog jong voelt. Binnen het pakket van Anderzorg Jong valt onder andere 9 behandelingen fysiotherapie. Ook spoedeisende hulp in het buitenland en 100% voor consulten bij de tandarts en 80% bij veelvoorkomende behandelingen zoals vullingen en wortelkanaalbehandelingen wordt vergoed. Tot €100,- euro worden billen of lezen vergoed per 2 kalenderjaren en krijgt u €50,- vergoed aan voorbeoedsmiddelen. Tot slot heeft u 80% aan alternatieve geneeswijzen- en middelen tot €200,- vergoed. Anderzorg Jong kost €15,75 per maand.

3.      Anderzorg Extra

Met Anderzorg Extra bent u het meest uitgebreid verzekerd. U bent verzekerd voor fysiotherapie (maximaal 9 behandelingen), tot €150,- voor brillen of contactlenzen per 2 kalenderjaren, aa en u krijgt €50,- vergoed aan voorbehoedsmiddelen. Ook krijgt u een vergoeding voor 80% alternatieve geneeswijzen- en middelen tot een maximum van €400,-.  aanvullende psychologische zorg en sport medisch advies. Bij Anderzorg Extra krijg je ook een volledige vergoeding van de kosten voor vervoer bij ziekte, ongeval of overlijden in het buitenland. Tot slot biedt Anderzorg Extra een vergoeding voor 2 uur dieetadvies. Anderzorg Extra vergoedt geen tandheelkunde. Deze verzekering heeft u voor €13,65 per jaar.

4.      Anderzorg Tand

Met de aanvullende tandartsverzekering van Anderzorg ben je verzekerd voor de meest voorkomende behandelingen, zoals consulten (100%), vullingen en verdovingen en het laten weghalen van tandsteen (80%). Ook vergoedt Anderzorg Tand orthodontie vanaf 18 jaar tot €1000,- voor de gehele verzekeringsduur. Deze tandartsverzekering kost €17,85 per maand.

5. Anderzorg Extra + Tand

Als u voor de meest uitgebreide combinatie van een aanvullende- en tandartsverzekering wilt gaan, dan is Anderzorg Extra +  Tand geschikt. Met deze verzekering krijgt u de meest voorkomende behandelingen, zoals consulten (100%), vullingen en verdovingen en het laten weghalen van tandsteen (80%). Ook vergoedt de verzekering orthodontie vanaf 18 jaar tot €1000,- voor de gehele verzekeringsduur. Daarnaast krijgt u 9 fysiotherapie behandelingen, spoedeisende medische zorg in het buitenland, €150,- voor brillen of lenzen per 2 kalenderjaren. Bovendien heeft u recht op €50,- aan voorbehoedsmiddelen, 80% aan alternatieve geneeswijzen- en middelen tot €400,-. Tot slot kent de verzekering een vergoeding voor 2 uur dieetadvies. Anderzorg Extra + Tand heeft u voor €31,50 per maand.