Zorgverzekering voor gezinnen

[tab name=”Gezinspolis”]

Waar moeten gezinnen op letten?

De basiszorgverzekering biedt de meest noodzakelijke dekking. Hierin zit onder andere kraamzorg, medicijnen en ziekenhuisopname. Het is wel de vraag of de verzekering niet een te beperkte vergoeding geeft. Mogelijk heb jij en jouw gezin behoefte aan een ruimere dekking. Orthodontie is bijvoorbeeld niet verzekerd in de basiszorgverzekering. Door het afsluiten van aanvullende verzekeringen kun je de zorgverzekering goed afstemmen op de wensen en behoeften van het gezin.

[/tab]

[tab name=”Wat heb ik nodig?”]

Wat hebben wij nodig?

Wat jullie nodig hebben, kun je het beste zelf beoordelen. Ga voor het gezin maar eens na wat jullie in het dagelijks leven nodig hebben. Ziekenhuisopname­ en dokterskosten zitten in het basispakket, maar andere zaken zoals fysiotherapie is maar beperkt dekking voor in de basiszorgverzekering. De aanvullende zorgverzekeringen zijn vaak wat prijziger, maar zijn wel van belang.

[/tab]

[tab name=”Waar moet ik op letten?”]

Waar moet ik op letten?

Allereerst moet je letten op wat de zorgverzekering allemaal biedt. Heb je alles nodig of zitten er ook onnodige dekkingen in? In de basiszorgverzekering kun je niets toevoegen of verwijderen uit de verzekering. In de aanvullende verzekeringen kun je dat wel. Vervolgens is het wijs om even te gaan rekenen. Zoals bij de vergoeding van orthodontie. Een zorgverzekeraar kan bijvoorbeeld 90% van de beugel vergoeden, maar er zijn ook verzekeraars die maar 75% vergoeden. Aangezien beugels tot wel 2500 euro kunnen kosten, kan dit qua eigen bijdrage een flinke geldsom kosten. Als je al een kind hebt en de tweede komt er aan, moet je goed letten op dekking voor kraamhulp. Hoeveel hadden jullie nodig bij het eerste kind en betaalden jullie daar eigenlijk te veel voor? Dan is het handig om een voordeligere kraamhulppolis aan te vragen. Dit kan jullie veel geld besparen.

[/tab]

[end_tabset]