Hoe kies ik een nieuwe zorgverzekering?

Een goede keuze maken bij het vinden van een zorgverzekeraar is niet makkelijk. Iets wat je zeker verder kan helpen is de vergelijker van Zorgverzekering.net.

 

Basisverzekering

De zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering is door de overheid geregeld en is dus inhoudelijk bij alle maatschappijen gelijk. Als het je dus alleen maar zou gaan om deze basisverzekering dan zou de goedkoopste al direct voor jou de beste optie zijn. Een vergelijk is dan heel eenvoudig. Maar let wel op of jouw ziekenhuis en andere zorgverleners gecontracteerd zijn door de zorgverzekeraar. Daarin kunnen zorgverzekeringen wel verschillen.

 

Extra eigen risico?

Het enige waar je dan nog over na moet denken is hoeveel extra eigen risico je wenst. De beste keuze hierin zal van jouw situatie afhangen. Ben je  jong en fit of al wat ouder? En verwacht je hoge medische kosten in 2020 of juist niet?  Met jaarlijks lage medische kosten kun je een hoger eigen risico kiezen. In ruil daarvoor krijg je namelijk een korting op de premie.

 

Welke aanvullende verzekering?

Bovenop de basisverzekering kun je kiezen welke aanvullende verzekering je denkt nodig te hebben. Dat is een persoonlijke keuze. Elke zorgmaatschappij heeft daar keuzes in. Vaak gaat het om het principe goed-, beter- of het best verzekerd zijn. Ook zijn er aanvullende zorgpakketten die uitgaan van veranderende persoonlijke situaties. Ben je alleen of heb je een gezin met of zonder kinderen? Zijn het jonge kinderen of al wat ouder? Ook een persoonlijke voorkeur kan invloed hebben op de keuze die je maakt. Hoe denk je bijvoorbeeld over alternatieve geneeswijzen of vind je fysiotherapie belangrijk?

 

Een ruime dekking zorgt voor een hoge premie

Je begrijpt dat hoe meer je vergoed wilt hebben hoe hoger de premie zal zijn. Dit is voor je ook iets om over na te denken. Alleen jij weet hoe dik of dun jouw portemonnee is en wat je aan maandelijkse premie wilt en kunt missen. Veel is te verzekeren, maar premies kunnen door een ruime dekking wel oplopen boven wat wenselijk is. Waar moet je over nadenken? Hieronder een aantal belangrijke overwegingen bij het kiezen van een zorgverzekering in 2020:

 

  • Wil ik alleen een basisverzekering of heb ik een aanvulling daarop nodig?
  • Wat zou ik dan nodig hebben in zo’n aanvullend pakket?
  • Hoe ruim wil ik verzekerd zijn?
  • Wat kan en wil ik per maand daarvoor betalen?
  • Wil ik dan een hoger eigen risico?

 

Veel succes met het vinden van een goede zorgverzekering, wij hopen je hiermee geholpen te hebben.

Terug naar Veelgestelde vragen