Zorgverzekering premies 2014 verlaagd

Enkele van de grootste Nederlandse zorgverzekeraars hebben de zorgpremies van 2014 tot een maximum van negen procent verlaagd. De verlaging van de zorgpremies is onder andere mogelijk door de scherpere inkoop van zorg en het inkopen van goedkopere medicijnen. Onder andere Agis, Achmea, DSW en het Zilveren Kruis hebben hun zorgpremies van 2014 al bekend gemaakt.

Gemiddeld is de Nederlander ruim 1240 euro kwijt aan zijn zorgverzekering. Het is nu mogelijk om te besparen, doordat geneesmiddelen goedkoper zullen worden ingekocht. Doordat de medicijnen goedkoper zijn geworden, besparen verzekeraars maar liefst 750 miljoen euro. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid vindt dan dat de klanten ook van die winst moeten kunnen profiteren. Na de reactie van de minister lieten sommige zorgverzekeraars weten bereid te zijn de premies te verlagen.

Door de verlaging van de zorgpremies komen veel verzekerden soms jaarlijks 100 euro goedkoper uit dan in 2013. Zorgverzekeraar Agis is onderdeel van het Achmea concern. Agis maakt maar liefst een daling van bijna negen procent op het gebied van zorgpremies. Met de Natura Basispolis bijvoorbeeld komen verzekerden 9,50 euro per maand goedkoper uit. Het bedrag komt dan uit op 98,75 euro. Met de Restitutie Basispolis is dat 4,75 euro. Het bedrag komt dan uit op 104,00 euro.

Van de zorgverzekeraars die tot nu toe hun premieprijs hebben bekend gemaakt, maakt OZF Achmea de grootste daling met 99 euro op jaarbasis. De verzekerde komt tot een bedrag van 100,75 euro per maand.

Avero Achmea stelt voor de Restitutie Basispolis een bedrag vast van 104,10 euro. Voorheen was dit 110,33 euro. De Avero Achmea Natura Basispolis bedroeg voorheen 109,25 euro. In 2014 zal dit bedrag dalen tot 99,75 euro.

Eerder werd al bekend gemaakt dat het Zilveren Kruis de premie met 8,30 euro per maand verlaagt en dat DSW de premie verlaagt met 7,50 euro per maand.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!