Zorgverzekering kiezen

Een goede zorgverzekering kiezen is niet makkelijk. Gebruik de vergelijker van Zorgverzekering.net. De zorg die vergoed wordt door de basisverzekering is door de overheid geregeld en is dus inhoudelijk bij alle maatschappijen gelijk. Als het u dus alleen maar zou gaan om deze basisverzekering dan zou de goedkoopste al direct voor u de beste optie zijn. Een vergelijking is dan heel eenvoudig. Het enige waar u dan nog over na moet denken is: hoeveel extra eigen risico vind ik voor mijzelf acceptabel? Dat zal van uw situatie afhangen, bent u jong en fit of al wat ouder met een dik medisch dossier of u verwacht, gezien uw persoonlijke situatie, wat medische zorg nodig te hebben. Dat kan nu nog niet zo zijn, maar het zou kunnen gebeuren. Wie kan de toekomst voorspellen? Sommige risico’s horen bij het leven, enkele daarvan zijn financieel te dragen, andere beslist niet.

Welke aanvullende verzekering?

Bovenop de Basisverzekering kunt u kiezen welke aanvullende verzekering u denkt nodig te hebben. Dat is een persoonlijke keuze. Elke zorgverzekeringsmaatschappij heeft daar mogelijkheden voor. Vaak gaat het om het principe goed-, beter- of het best verzekerd zijn. Ook zijn er aanvullende zorgpakketten die uitgaan van veranderende persoonlijke situaties. Bent u alleen of heeft u een gezin met of zonder kinderen?. Zijn het jonge kinderen of al wat ouder. Bent u zelf ouder? Ook een persoonlijke voorkeur kan invloed hebben op de keuze die u gaat maken. Hoe denkt u over alternatieve geneeswijzen of vindt u fysiotherapie belangrijk. Heeft u een gezin met jonge kinderen, dan zal een keuzepakket met goede orthodontievergoedingen waarschijnlijk voor u belangrijk zijn.

Hoe meer vergoed, hoe hoger de premie

U begrijpt dat hoe meer u vergoed wilt hebben hoe hoger de premie zal zijn. Dit is voor u ook iets om over na te denken. Alleen u weet hoe dik of dun uw portemonnee is en wat u aan maandelijkse premie wilt en kunt missen. Alles is te verzekeren, premies kunnen daardoor wel oplopen boven wat voor u wenselijk is.

Waar moet u over nadenken?

Over enkele dingen moet u dus nadenken als u een zorgverzekering afsluit, hier nog even op een rijtje:

  • Wil ik alleen een basisverzekering of heb ik een aanvulling daarop nodig?
  • Wat zou ik dan nodig hebben in zo’n aanvullend pakket? Hoe goed wil ik verzekerd zijn?
  • Wat kan en wil ik per maand daarvoor betalen?
  • Wil ik dan een verhoogd eigen risico? Let op, tot dat plafond moet u dan zelf betalen.

Hulp nodig bij het kiezen van een zorgverzekering? Vul de vergelijker in: zorgverzekering. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg hier de laatste wijzigingen op het gebied van zorg en zorgverzekering 2014.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!