Zorgverzekering buitenland

Veilig op reis

Bij het organiseren van een vakantie wordt er vooral gedacht aan de leuke dingen. Genieten op het strand van Spanje, cultuur opsnuiven in Griekenland, Italiaanse pizza’s op het terras of skiën in de Franse Alpen. Maar zoals we allemaal weten zit een ongeluk in een klein hoekje. Op diezelfde gezellige skivakantie kun je bij een ongelukkige val je arm breken of als je net iets te lang hebt genoten van het strand, ligt in Spanje een zonnesteek op de loer. Op zo’n moment is het belangrijk dat je direct goede zorg krijgt. Om je geen zorgen te maken over de financiën, is het verstandig om je van te voren goed te verzekeren. Hier lees je wat je moet weten over je zorgverzekering buitenland.

Spoedeisende hulp

Er is een ruime keuze aan verschillende verzekeringen, de belangrijkste factoren zijn de lengte van je verblijf, in welk land je verblijft en wat je precies gaat doen in het land. Het is goed om te weten dat spoedeisende zorg altijd vergoed wordt, dus ook in het buitenland. Dit is geregeld vanuit de verplichte basisverzekering die we in Nederland kennen. Let wel op, dat deze vergoeding gegeven wordt naar Nederlandse normen. In sommige landen is medische zorg een stuk duurder, dit kan betekenen dat er na de vakantie alsnog een hoge rekening op de deurmat valt. Op dit moment wordt de spoedeisende hulp vergoed in alle landen ter wereld, maar er wordt gesproken over een verandering. Als deze verandering wordt doorgevoerd, geldt de basisverzekering straks alleen nog voor de landen binnen de Europese Unie. Als je op reis gaat is het handig om een EHIC (European Health Insurance Card) aan te vragen. Deze Engelstalige kaart geeft aan dat je recht hebt op zorg in Europa. Deze kaart voorkomt dat je zelf geen hoge bedragen hoeft voor te schieten.

Aanvullende verzekering

Spoedeisende hulp is belangrijk, maar bij verschillende reizen liggen verschillende gevaren op de loer, bijvoorbeeld bij het ondernemen van een actieve vakantie. Met een aanvullende verzekering kun je zelf kiezen voor welke onderdelen je extra verzekerd wilt zijn. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van medische kosten die hoger zijn dan in Nederland. Ga je op skivakantie? Dan kan een speciale wintersport reisverzekering handig zijn. Als je kiest voor een aanvullende verzekering, let dan wel goed op de dekking binnen deze verzekering, deze  is bij iedere verzekeraar weer anders. Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken? Bekijk onze vergelijker. Je kunt in plaats van een aanvullende verzekering ook kiezen voor een reisverzekering, deze kan voor een tijdelijke periode worden afgesloten of het hele jaar doorlopend. Ga je lang op reis? Dan is een reisverzekering niet zeker genoeg. Deze is namelijk maar tot 60 of maximaal 90 dagen geldig. Kies dan voor een goede aanvullende verzekering.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!