Zorgverzekeraars Agis en Take Care Now verdwijnen

Vanaf januari 2015 zullen zorgverzekeraars Agis en Take Care Now niet meer bestaan. Deze twee van vele labels van Achmea, zullen opgaan in Zilveren Kruis, ook van Achmea. Voor verzekerden verandert er in 2014 nog niets, de wijziging zal pas vanaf 1 januari 2015 van kracht zijn.

Take Care Now is het jongeren/internetlabel van Agis en beiden vallen onder Achmea. Achmea geeft aan dat er achter de schermen al veel wordt samengewerkt tussen Agis en Zilveren Kruis. Zo vindt de contracteren van ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgaanbieders al op gezamenlijke basis plaats. Dat betekent dat verzekerden van Agis en Zilveren Kruis al bij dezelfde ziekenhuizen en zorgaanbieders terecht kunnen. Dat maakt de overgang voor 2015 gemakkelijker.

Veel overlap

De labels Agis en Zilveren Kruis hebben op dit moment al veel overlap. Het doel van het samengaan van beide labels is een betere, efficiëntere dienstverlening. Bovendien kunnen hiermee de kosten voor marketing lager worden gehouden, wat weer bijdraagt aan het behoud van een lage premie.

Achmea geeft aan de waarden van Agis en Zilveren Kruis samen te gaan voegen in één label. Agis is sterk regio-georiënteerd en dat zal ook in 2015 onder de naam Zilveren Kruis voortgezet worden.

Overstappen

In november 2014 krijgen verzekerden van Agis, net als iedereen, de nieuwe polisvoorwaarden toegestuurd en de mededeling dat zij voortaan onder de naam Zilveren Kruis verzekerd zijn.  Voor dat laatste is echter nog definitieve toestemming van De Nederlandsche Bank nodig. Net als anders, kunnen zij er dan voor kiezen hun zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten.

Banen verdwijnen

Mogelijk verdwijnen met het samengaan van de labels ook banen. Dit staat nog los van de aankondiging die Achmea begin december 2013 deed, waarin bekend werd gemaakt dat er al duizenden banen bij Achmea gaan verdwijnen. De banen die zullen verdwijnen door het samengaan van Agis en Zilveren Kruis moeten daar nog bij worden opgeteld.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!