Zorgtoeslag 2013

Kom ik in aanmerking voor zorgtoeslag?

Om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, leest u hieronder hoe deze voorwaarden zijn voor zorgtoeslag 2013. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Het gezamenlijke inkomen van u en uw partner mag niet te hoog zijn.
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering.
  • U bent Nederlander of een geldige verblijfsvergunning.
  • Uw leeftijd is 18 jaar of ouder.
  • Hebt u samen met uw partner een vermogen, bijvoorbeeld spaargeld of/en beleggingen, dan heeft u geen recht op zorgtoeslag als uw vermogen op 01 januari 2013 groter is dan € 101.139,- als alleenstaande of € 122.278,- voor u beiden.

Uw inkomen mag niet te hoog zijn. Uw inkomen moet € 30.939,- of lager per jaar zijn. Met een toeslagpartner mag dat inkomen niet meer zijn dan € 42.438,-.

Nederlandse nationaliteit

Of u heeft de Nederlandse nationaliteit of u heeft een verblijfsvergunning dat u recht geeft op in dit geval zorgtoeslag.

Hoeveel zorgtoeslag?

Als u wilt weten hoeveel zorgtoeslag u krijgt, maak dan een proefberekening.

Zorgtoeslag aanvragen

Wilt u zorgtoeslag aanvragen of weten of u in aanmerking komt, kijkt u dan op de site van de belastingdienst. Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen kunt u voor informatie over zorgtoeslag aanvragen en wijzigen bellen met de belastingtelefoon.

Na uw aanvraag

Als u de aanvraag heeft gedaan ontvangt u meestal na 6 tot 8 weken bericht van de belastingdienst. U krijgt dan een voorschotbeschikking. Hierop staat het voorlopige voorschotbedrag. Dit bedrag wordt in maandelijkse termijnen aan u uitgekeerd. Als het belastingjaar voorbij is krijgt u de definitieve berekening, Omdat uw jaarinkomen dan bekend is, kan de belastingdienst exact berekenen op hoeveel zorgtoeslag u recht had. Is er verschil dan moet u of terugbetalen of u krijgt het verschil op uw rekening gestort. Hebt u teveel ontvangen dan krijgt u van de belastingdienst een terugvorderingsbeschikking, hier staat op hoeveel u moet terugbetalen.

Belangrijk uw gegevens te controleren

Als er wijzigingen zijn in uw omstandigheden. Het zou kunnen dat u meer of minder inkomen krijgt gedurende het jaar. Pas dan uw toeslagen aan.

Automatisch zorgtoeslag 2013

Als u in 2012 een zorgtoeslag heeft, hoeft u dat niet opnieuw te doen in 2013. Deze loopt automatisch door. Wijzig deze wel als uw inkomen in 2013 anders is of wordt. Meer informatie over zorgtoeslag vindt u hier.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!