Zorgpremie stijgt bij meerdere verzekeraars

Ook de zorgpremie van Ohra stijgt met 7,7% naar €116,30 per maand. De nieuwe zorgpremies zijn bekend en over het algemeen zijn deze weer gestegen. In september werd door de ministerie van Volksgezondheid voorspeld dat de zorgpremies flink zouden gaan stijgen, maar door de magere stijging van de zorgkosten is dit meegevallen.

De hoofdreden van de hoge verwachtingen komt door de goede economie en de stijging van lonen en kosten in de zorg. De zorgkosten groeien niet alleen door de stijging van prijzen en lonen, maar ook door de vergrijzing, het verwachte aantal gepensioneerde en de onderzoeken naar nieuwe of betere behandelingen. Ook een reden voor de premiestijging is dat het eigen risico niet veranderd volgend jaar.

Zoals elk jaar heeft DSW als eerste zijn premie bekend gemaakt. DSW stijgt met 4,50 euro naar 112 euro per maand. Ook CZ en Nationale Nederlanden hebben de premie voor 2019 bekend gemaakt bij CZ stijgt de basispremie met € 8,55 naar € 124,80 (+7,4%) en bij NN stijgt de basispremie met € 9,02 naar € 128,60 (+7,5%). Doordat de premies stijgen, stijgt de zorgtoeslag ook voor mensen met een minimaal inkomen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag met 92 euro. Dat is minder dan de stijging van de premie, wat betekent dat er zelf meer bijgedragen moeten worden. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag met 277 euro, zij gaan er dus op vooruit.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!