Zorgpremie 2014

Het kabinet is het uiteindelijk toch met elkaar eens geworden wat betreft de zorgpremie voor 2014. Eerst werd er uitvoerig gediscussieerd over een inkomensafhankelijke zorgpremie, dat zelfs in het regeerakkoord zou worden vastgelegd. Nu is dat van tafel want de VVD en PvdA hebben andere regelingen hiervoor getroffen.

Nieuwe regeling zorgpremie 2014

De regering heeft het regeerakkoord voor de komende jaren aangepast waaronder ook de zorgpremie in 2014 is veranderd. De inkomensafhankelijke zorgpremie is alsnog afgewezen. In plaats daarvan zou er een inkomensafhankelijke eigen risico worden ingevoerd en de zorgtoeslag blijft gehanteerd. Inmiddels is ook bekend geworden dat een inkomensafhankelijk eigen risico niet door zal gaan. Het eigen risico blijft voor iedereen gelijk (350 euro). Hoge inkomens gaan wel meer belasting betalen. Daarnaast zou de restitutiepolis verdwijnen, maar deze blijft toch bestaan. De naturapolis zal worden aangescherpt.

Zorgpremie voor 2014 weten?

Wilt u weten hoeveel de zorgpremie in 2014 gaat worden? Op Zorgverzekering.net wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en wijzigingen voor de zorgpremie in 2014. Zodra de nieuwe premies bekend zijn kunt u de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!