Zorgafnemer kiest voor meer zekerheid

De grootste zorgverzekeraar van Nederland, Achmea, meldt dat gister 29 december de drukste dag van het jaar was. Ze hebben ongeveer zestig duizend telefoontjes afgehandeld, doorgaans zijn dit er maximaal veertig duizend.

Stijgende wachttijden

Ook bij zorgverzekeraar VGZ stijgen de wachttijden. Dat er juist nu veel telefoontjes afgehandeld moeten worden komt doordat men tot morgen heeft de oude zorgverzekering op te zeggen. VGZ denkt echter niet dat er meer mensen zullen overstappen dan vorig jaar.

Meer zekerheid

Achmea geeft aan dat nieuwe klanten van de zorgverzekeraar vaker kiezen voor restitutiepolissen en aanvullende verzekeringen ten opzichte van voorafgaande jaren. “Er worden meer restitutiepolissen en aanvullende verzekeringen afgesloten. Ook kiezen klanten voor minder eigen risico. Wat ons vooral opvalt, is dat nieuwe klanten goed weten wat ze willen en wat ze nodig hebben.”, zegt Achmea-voorlichter Femke Theunissen.

Vrije zorgkeuze

Het wetsvoorstel van Minister Schippers over de nieuwe zorgpolis was dit jaar een veelbesproken onderwerp in de media. Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet zou aangepast moeten worden, waardoor het voor zorgverzekeraars niet meer verplicht zou zijn om niet-gecontracteerde zorg te vergoeden vanuit de naturapolis. Door de ophef over dit wetsvoorstel zijn meer mensen zich bewust geworden van het belang van de vrije artsenkeuze. Dit verklaart dat dit jaar meer klanten kiezen voor een restitutiepolis.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!