Zilveren Kruis Achmea maakt premie 2014 bekend

De zorgpremie van Zilveren Kruis Achmea gaat in 2014 omlaag met 8,30 euro per maand. Dat kondigde de verzekeraar vanmorgen aan. Eerder al maakte de kleine zorgverzekeraar DSW als eerste een daling van de zorgpremie voor 2014 bekend. Zilveren Kruis Achmea is nu de eerste grote zorgverzekeraar die de premie voor het komende jaar bekend maakt.

De basispremie voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis was in 2013 108,25 euro per maand en zal in 2014 dalen naar een maandelijks bedrag van 99,95 euro. Op jaarbasis bedraagt het verschil 99,60 euro.

Een verlaging van de zorgpremie is volgens Zilveren Kruis mogelijk vanwege scherpe afspraken die gemaakt zijn met zorgaanbieders. Het betreft hier afspraken over de kwaliteit en kosten van de zorg. Daarnaast draagt het verlagen van de prijzen van medicijnen bij aan het mogelijk maken van een verlaging van de zorgpremie. Ook het verhogen van het verplichte eigen risico naar 350 euro in 2013 heeft hieraan bijgedragen. In 2014 wordt het verplichte eigen risico 360 euro. Dat levert het ministerie zo’n 3,1 miljard euro op.

De verwachting is dat de premies van alle zorgverzekeraars omlaag kunnen. Minister Schippers kondigde al aan dat de zorgpremies voor 2014 met 2 procent zouden kunnen dalen. De premie van Zilveren Kruis Achmea daalt nu met bijna 7,7 procent.

Macht zorgverzekeraars

Vorige week was al in het nieuws dat de macht van de zorgverzekeraars de hoogte van de zorgkosten in toom houdt. Omdat de zorgverzekeraars zich bezig houden met de zorginkoop kunnen de kosten laag gehouden worden. Zo wordt er al flink bespaard op de kosten voor fysiotherapie, medicijnen en diverse vormen van psychologische zorg. Er is echter ook veel kritiek op deze macht van de zorgverzekeraars. Zorgaanbieders klagen over de harde manier van onderhandelen van de zorgverzekeraars en de strenge eisen die er gesteld worden.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!