Wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen van 2021?

De duurste zorgverzekering in 2021 komt uit op een premie van bijna €148 per maand. De goedkoopste komt uit op ruim €109. Dit zijn de premies voor de basisverzekering. Als je ook nog een aanvullende zorgverzekering hebt, kunnen de verschillen nog hoger oplopen. Met de goedkoopste zorgverzekering kun je dus veel geld besparen.

Vanaf half november tot 1 januari kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Vervolgens houd je deze verzekering het gehele nieuwe jaar. Neem dus zeker even de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken. Door het overstappen kun je eenvoudig honderden euro’s besparen.

Wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen van 2021?
In 2021 biedt Ziezo van Zilveren Kruis de goedkoopste zorgverzekering met een premie van €109,25. Ditzo zit iets hoger met een premie van €109,85. De top drie wordt afgesloten door Univé met een maandpremie van €110,90. Het maakt voor de dekking overigens niet uit welke zorgverzekering (basisverzekering) je kiest. De duurste verzekeraar brengt bijna €148 in rekening voor dezelfde basisverzekering.

Trap niet in de val van de collectieve zorgverzekering
Via een vereniging of de werkgever kun je in een collectieve zorgverzekering zitten. Door het collectief krijg je maximaal 5% korting op de basisverzekering. De korting maakt de zorgverzekering aantrekkelijk lijkt het, maar helaas valt het behoorlijk tegen. De verzekeraars die deze korting verstrekken geven deze korting op de duurdere verzekeringen. Als je overstapt naar het individueel verzekeren (zonder korting) kun je fors besparen op de zorgpremie.

Mag je zomaar overstappen?
Ook tijdens een behandeling of met hoge medische kosten mag je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Blijf dus niet teveel betalen om de verkeerde redenen. Je hoeft je huidige zorgverzekering niet zelf op te zeggen. Het opzeggen gebeurt automatisch door het kiezen van een andere verzekering.

Ook met hoge medische kosten kun je overstappen
Ook met jaarlijks hoge kosten kun je overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering. Door het vergelijken kom je er achter welke verzekeraar de voor jou beste polis biedt tegen de laagste kosten. Door eventueel ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, kun je de nieuwe zorgverzekering eventueel afstemmen op de dekking die je nu hebt bij jouw huidige verzekeraar.

De hoogte van de premie zegt niets over de kwaliteit van de zorgverzekering
Ten onrechte denken mensen vaak dat een hoge premie iets zegt over de kwaliteit van de verzekering en over de omvang van de dekking. Je kunt in veel gevallen een paar honderd euro op de zorgverzekering besparen en toch kiezen voor een zorgverzekering met een ruimere dekking. Dat komt door de grote prijsverschillen tussen de verzekeraars.

Ga dus in ieder geval je zorgverzekering vergelijken. Als je inzicht hebt in de premies en de dekkingen, kun je weloverwogen beslissen om wel of niet bij je huidige verzekeraar te blijven.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!