Waarom zorgverzekeringen vergelijken zo belangrijk is

Het is alweer bijna 2015. Ondanks de premiestijging valt het aantal mensen dat overstapt naar een andere zorgverzekering lager uit dan vorig jaar. Mensen vertrouwen blindelings op hun huidige zorgverzekeraar, hebben een collectieve verzekering of vinden het te ingewikkeld om zich te verdiepen in zorgverzekeringen. Zorgverzekering.net legt uit waarom het zo belangrijk is om elk jaar zorgverzekeringen te vergelijken.

Tevreden met huidige zorgverzekeraar

Sommige mensen zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar, dit is voor hen vertrouwd en ze gaan er vanuit dat ze een goede dekking hebben. De dekking van een zorgverzekering blijft echter niet elk jaar hetzelfde, een zorgverzekeraar past namelijk elk jaar de zorgverzekeringen aan. Het kan dus zo zijn dat uw huidige zorgverzekering een jaar later helemaal niet meer bij u past. Zo werd in de goedkoopste aanvullende verzekering van het Zilveren Kruis dit jaar tot 240 euro vergoed voor alternatieve geneeswijzen, maar worden alternatieve geneeswijzen in 2015 niet meer vergoed vanuit het goedkoopste aanvullende pakket. Ook verandert de contractering van zorgverzekeraars elk jaar. Het kan dus voorkomen dat bijvoorbeeld uw fysiotherapeut in het nieuwe jaar opeens geen contract meer heeft met uw zorgverzekeraar. Het is om deze redenen erg belangrijk om het nieuwe aanbod van uw huidige verzekeraar te vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Collectieve verzekering

70% van de verzekerden heeft een collectieve verzekering. Zij gaan er vanuit dat zij met deze collectiviteitskorting het goedkoopst uit zijn. Dit is niet altijd het geval. Het kan zijn dat u, ondanks uw collectiviteitskorting, ergens anders goedkoper uit bent. Daarnaast zijn collectieve verzekeringen vaak erg uitgebreid, waardoor u betaalt voor zorg die u niet echt nodig hebt. Dat is natuurlijk zonde. Het kan geen kwaad om het aanbod van andere verzekeraars eens te bekijken.

Te ingewikkeld

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Zij vinden het veel te ingewikkeld om zich te verdiepen in zorgverzekeringen en laten het daarom maar zitten. Een vergelijkingssite kan voor dit probleem een oplossing bieden. U hoeft alleen uw persoonlijke gegevens in te vullen en vervolgens komen de zorgverzekeringen die het beste bij uw voorkeuren passen bovenaan te staan. Deze kunt u vervolgens gemakkelijk met elkaar vergelijken. Tot eind december is het mogelijk uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens bent u verplicht om voor 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Veel zorgverzekeraars bieden een overstapservice, waarbij zij automatisch uw oude verzekering voor u opzeggen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!