Voormalige klanten geen inzicht meer in zorgkosten

De zorgkosten van 2013 kunnen door consumenten die recent zijn opgestapt naar een andere zorgverzekeraar niet meer worden ingezien. Dit heeft de Consumentenbond naar buiten gebracht op basis van een inventarisatie. Direct na de overstap van de consumenten was de digitale pagina met de zorgkosten niet meer beschikbaar.

Als je overstapt naar een andere zorgverzekering is het natuurlijk wel handig als je inzicht blijft houden op de kosten die je hebt gemaakt bij je vorige verzekeraar. Bijvoorbeeld als je een overzicht nodig hebt voor je belastingaangifte.

Voormalige klanten kunnen nu niet meer inloggen op hun persoonlijke pagina bij bepaalde zorgverzekeraars zoals Achmea en Menzis. Klanten zijn gaan klagen dat zij hun gemaakte zorgkosten en declaraties niet meer konden inzien.

Dit is niet bij alle zorgverzekeraars het geval. Bij ASR Verzekeringen kunnen consumenten nog vijf jaar inloggen op hun persoonlijke pagina. Ook bij ONVZ, DSW en VGZ is de persoonlijke pagina nog drie jaar te bekijken.

Maatregelen

Woordvoerster Christine Rompa van Achmea zegt tegen zorgverzekering.net het volgende:” Uiterlijk 1 juli 2014 zullen voormalige klanten hun zorgkosten weer kunnen inzien. Bij bepaalde verzekeringen kan dit nu al.”

Andere verzekeraars hebben een reactie gegeven aan de Consumentenbond en zeggen dat ze klanten die zijn overgestapt toegang tot de declaraties zullen geven en dit punt van kritiek op de agenda hebben gezet.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!