VGZ zorgverzekering

Over VGZ

Op welk moment u zich ook in uw leven bevindt VGZ heeft een passende verzekering voor u. VGZ zorgverzekering heeft twee basisverzekeringen. Er is een Natura Zorgverzekering en een Restitutie Zorgverzekering. In allebei de Basisverzekeringen zijn de vergoedingen geregeld conform de wettelijke vereisten. Bij een restitutieverzekering kunt u kiezen naar welke zorgaanbieder u wilt en bij een Natura verzekering heeft VGZ afspraken mee gemaakt en dat scheelt u in premie. VGZ heeft drie aanvullende verzekeringen, beperkt, uitgebreid en plus. VGZ heeft vier totaalpakketten die zijn afgestemd op de verschillende levensfasen. Jong, Fit & Vrij, Gezin en Vitaal. Om de zorg voor u compleet te maken zijn er drie aanvullende Tandartsverzekeringen.

Basisverzekeringen

Basisverzekering Natura

Een basisverzekering met een lagere premie. VGZ heeft afspraken gemaakt met zorgaanbieders. Wilt u naar een andere zorgaanbieder dan moet u misschien een deel van de ksoten zelf betalen.

Basisverzekering Restitutie

U bent vrij in de keuze van uw zorgaanbieder. U hebt recht van vergoeding tot maximaal de in Nederland geldende wettelijke tarieven.

Aanvullende verzekeringen

Beperkt Aanvullend

Als de vergoedingen in de Basisverzekering voor u net iets te weinig zijn en u een ruimere dekking wenst en daarvoor niet teveel wilt betalen, dan is dit pakket Beperkt aanvullend voor u geschikt. Er zijn voor u vergoedingen voor Alternatieve zorg en voor Fysiotherapie. Een pakket voor jongeren en singles, samenwonenden die gezond zijn. VGZ heeft een speciale jongeren verzekering met vergoedingen afgestemd op de jongere van nu.

Uitgebreid Aanvullend

Een aanvullende verzekering waar voor elke doelgroep de zorg inzit die ze nodig hebben. Bezoekt u regelmatig een alternatieve arts, de vergoedingen in dit pakket zijn op die bezoeken berekend. Mocht u een bril of lenzen willen, VGZ heeft in dit pakket aan een vergoeding gedacht. Anticonceptie is prima geregeld. Als u een mantelzorger bent, kijk dan eens wat VGZ voor u kan betekenen. Af en toe wat last van spieren en gewrichten, voor beweegtherapie is er dekking.

Plus

In dit Plus pakket zijn de vergoedingen ruimer, zonder daar nu direct een superpremie voor te betalen. Gezien de vergoeding geschikt voor een ieder die verwacht toch zorg nodig te hebben. Dat kunnen singles zijn, ouderen, maar ook gezinnen met en zonder kinderen. Voor deze doelgroepen heeft VGZ trouwens speciale aanvullende pakketten. Kijkt u daar eens naar. In dit Pakket een bijna 100% vergoeding voor anticonceptie en een ruimere vergoeding voor de bril die u nodig heeft. Al met al een prima pakket voor u, als u een goede aanvullende verzekering zoekt, maar u de speciale levensfase pakketten te specifiek voor u zijn.

Jong

Het Jong pakket van VGZ is voor jongeren en studenten. Dit Jong pakket is een prima aanvulling op de Basisverzekering. En zoals de naam al doet vermoeden speciaal afgestemd op de zorg behoeften van jongeren. Je betaalt voor wat je als jongeren nodig hebt. Een voordeel is dat er al vergoedingen voor behandelingen bij de Tandarts bij in zitten, deze hoeft je dus niet apart mee te verzekeren. VGZ heeft op de pagina jongeren zorginformatie, waar je kunt lezen wat zij allemaal voor je doen. Voor de zorg die je krijgt een lage premie.

Fit en Vrij

Ben je gezond en hebt een actief leven. Je wilt wel goed verzekerd zijn, maar wilt niet teveel nadenken over je zorgverzekering. Je bent single of woont samen en hebt geen kinderen, dan is dit het pakket waar je meer van wilt weten. Het pakket heeft een zorg tegoed van € 1.000,- en hieruit kun je de zorg die je nodig hebt betalen. Je bent bij een alternatieve arts geweest, de betaling daarvan kun je voldoen uit je zorgtegoed. Je hoeft niet uit te zoeken wat wel of niet verzekerd is. Tot aan het tegoed wordt je zorg betaald. Eenvoudig en simpel.

Gezin

Uw gezin is alles voor u, u wilt alleen het beste. VGZ heeft voor u het Gezin pakket, waar u alle vergoedingen zult vinden voor uw gezin, waar u naar op zoek bent. Wat dacht u van een vergoeding voor Orthodontie van € 2.500,-. Uiteraard maken bevalling en kraamzorg een belangrijk deel uit van het pakket. Voor kinderen is er een ruimere vergoeding voor brillen Kunt u zelf het huishouden even niet doen, door ziekte, ongeval of ziekenhuisopname dan gaat VGZ u helpen.

Vitaal

Speciaal voor ouderen, die alleen willen verzekeren wat ze ook gebruiken. Vergoeding voor Orthodontie en kraamzorg zult u niet in dit pakket vinden. Belangrijke zaken voor u, zoals een hoge vergoeding voor fysiotherapie of een bril die vervangen moet worden zijn zaken die u wel in deze aanvullende verzekering zult vinden. U zult ook vergoedingen zien voor uw medische keuring rijbewijs en voor vaccinaties. De vergoedingen voor tandheelkundige zorg zitten standaard al in dit pakket.

Tandheelkundige verzekeringen

VGZ kent de Tandartspakketten Goed, Beter en Best. De vergoedingen variëren tussen de € 250,- en € 1.000,-. De premie die u ervoor betaald is oplopend. In de pakketten Beter en Best vindt u ook vergoedingen voor Orthodontie.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!