VGZ populairste online zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ heeft de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt als het aankomt op de online prestaties. Uit onderzoek van WUA! is gebleken dat potentiële klanten het vaakst stuiten op de site van VGZ. Vorig jaar eindigde de zorgverzekeraar nog als derde op de ranglijst van ‘web performance’.

Duidelijkheid grote trigger voor overstap

De 500 respondenten die meededen aan het onderzoek, mochten zelf weten welke sites ze bezochten en ook hoe ze daar terecht kwamen. Ondanks de vrije insteek van het onderzoek, kwam 45 procent van de mensen op de site van VGZ terecht en van die groep vond bijna iedereen de site goed genoeg om deze uitgebreider te bekijken. De webpagina van VGZ scoorde dan ook het best op ‘eerste indruk, vormgeving en vertrouwen’. Vooral de duidelijkheid van de site blijkt een grote trigger om hier een verzekering af te sluiten.

Ranglijst

VGZ wordt op de voet gevolgd door Independer, CZ en Zilveren Kruis. Voorgaande jaren was het juist zorgverzekeraar Zilveren Kruis die tot online favoriet verkozen werd. Dat is nu niet het geval, omdat de site wat betreft de conversie niet kan tippen aan de top 3. Wel is deze site het best vindbaar op internet. Hoewel CZ net geen favoriet van de respondenten is, bleek uit eerder onderzoek al dat de onlineservice van deze verzekeraar juist als beste uit de bus komt.

Redenen

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een zorgverzekeraar die opgegeven werden door de respondenten zijn lage premies, betrouwbaarheid en een goede dekking.

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het aan te raden om de verschillende aspecten van een zorgverzekering goed met die van andere aanbieders te vergelijken. Hier vindt u meer informatie over de zorgverzekering van VGZ.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!