Verzekerden vertrouwen blind op goede dekking zorgverzekeraar

Het bureau Motivaction deed, in opdracht van de Patiëntenfederatie NPCF, onderzoek naar de keuze van consumenten voor een zorgverzekering. Hieruit blijkt dat twee op de vijf Nederlanders weet niet wat er in hun zorgpakket zit. De helft hiervan gaat ervan uit dat hun zorgverzekering een goede dekking heeft. Een derde vindt de polis te ingewikkeld en heeft geen overzicht door de overvloed aan informatie. Een kwart van de verzekerden vindt een goede zorgverzekering helemaal niet interessant.

Campagne “Word wakker”

Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek begint NPCF een campagne om mensen bewust te maken van hun zorgverzekering. De tijd breekt weer aan om na te gaan denken over het wijzigen van de zorgverzekering. Op 22 september maakte de zorgverzekeraar DSW de premie en nieuwe pakketten al bekend. Volgende maand zullen meer zorgverzekeraars hun polissen bekend maken. Wilna Wind, directeur van de patiëntenfederatie NPCF, zegt dat ze met deze campagne mensen bewust willen maken van de gevolgen van een verkeerde zorgverzekering. De kosten kunnen namelijk enorm oplopen wanneer de zorg die je nodig hebt niet door je zorgverzekeraar wordt vergoed.

Vergelijkingssites

In het onderzoek is ook gekeken naar hoe mensen de keuze maken voor een bepaalde zorgverzekering. Hieruit bleek dat maar liefst 4 op de 10 mensen een vergelijkingssite gebruikt bij het maken van deze keuze. 44 procent van de verzekerden ziet vergelijkingssites als (heel) betrouwbaar en 8% ziet vergelijkingssites als (heel) onbetrouwbaar. 34% van verzekerden vindt vergelijkingssites niet betrouwbaar, maar ook niet onbetrouwbaar. De rest weet geen antwoord te geven op deze vraag of heeft hier geen mening over.

Zorgpolis

Bijna de helft van de verzekerden laat hun zorgverzekering aan het eind van het jaar doorlopen, zonder te kijken of de polis nog wel past bij hun zorgwensen. De meerderheid van de mensen kijkt wel naar de polis wanneer ze verwachten dat deze is gewijzigd. Wilna Wind vindt dat verzekeraars het taalgebruik moeten veranderen, om het de consument gemakkelijker te maken. Ze moeten de informatie overzichtelijk maken door in een lijst aan te geven wat er in de polis zit en wat de veranderingen zijn. Het is belangrijk om goed te bedenken welke zorg je het aankomende jaar verwacht te gebruiken. Door je zorgverzekering goed aan te passen op jouw zorgbehoeften, kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!