Verschil premies afgenomen

Uit een onderzoek van Zorgverzekering.net is naar voren gekomen dat het verschil in premies in 2017 is afgenomen. En ZEKUR is wederom de zorgverzekeraar die de goedkoopste zorgverzekering aanbiedt bij een minimaal eigen risico. Nominale zorgpremie De nominale zorgpremie is het bedrag dat zorgverzekeraars een verzekerde ten minste moeten laten betalen om alle kosten te kunnen dekken. Dit bedrag is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Er is al een aantal jaren een verschil te zien tussen de goedkoopste zorgverzekeraar en de nominale zorgpremie. In 2017 heeft de toename in het verschil niet doorgezet. Nominale premie en de goedkoopste premie De nominale premie komt in 2017 neer op € 1.241,-. De goedkoopste zorgpremie wordt in 2017 aangeboden door ZEKUR en zal per maand € 92,- zorgpremie zijn. Op jaarbasis zal dit € 1.104,- zijn bij een minimum eigen risico van € 385,-. Het verschil tussen het nominale zorgpremie en de zorgpremie van de goedkoopste zorgverzekeraar bij een minimum eigen risico is in 2017 kleiner geworden dan het voorgaande drie jaar. In 2016 was dit verschil bijvoorbeeld € 211,- en in 2017 zal het verschil uitkomen op € 137,-. artikel-08-12-2016-afbeelding-1 NB. De premies zijn op basis van het minimaal eigen risico in desbetreffende jaar. Top 3 goedkoopste studenten zorgverzekeringen De genoemde zorgpremies zijn van de basisverzekering en op basis van het minimum eigen risico.

  1. ZieZo

Studenten zijn in 2017 het goedkoopst uit bij ZieZo (onderdeel van Zilveren Kruis) met een zorgpremie van € 93,95 per maand. Met de basisverzekering ZieZo Selectief heeft een verzekerde recht op een volledige vergoeding bij een beperkt aantal (gecontracteerde) ziekenhuizen en andere zorgverleners.

  1. Studenten Goed Verzekerd

Het collectief Studenten Goed Verzekerd (in samenwerking met Zilveren Kruis) volgt hier nauw op met een zorgpremie van € 94,46 per maand. Met de basisverzekering Basis Budget heeft een verzekerde recht op een volledige vergoeding bij een beperkt aantal (gecontracteerde) ziekenhuizen en andere zorgverleners.

  1. Besured

Op de derde plek staat Besured met een zorgpremie van € 96,90 per maand. Bij Besured heeft een verzekerde een vrije zorgkeuze.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!