Vader van staatssecretaris van Rijn klaagt over zorg

De vader van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) uitte dinsdagochtend zijn kritiek op de zorg in zorginstellingen. Dit vertelde hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Zijn dementerende vrouw wordt verpleegd in het WoonZorgcentra Haaglanden in Den Haag, waar de kwaliteit van de zorg volgens hem beneden de maat is. Martin van Rijn vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat de situatie van zijn moeder een inspiratie is geweest om de politiek in te gaan.

Gebrek aan personeel

Volgens Joop van Rijn (81), de vader van de staatssecretaris, worden demente ouderen in het WZH soms uren alleen gelaten. Het personeel is onzorgvuldig met de medicatie en daarnaast is de verzorging in de zorginstelling niet in orde. Zo wordt zijn vrouw niet altijd op tijd verschoond. “Dan staat ze even op en loopt de urine langs haar enkels” vertelt hij. De reden die hiervoor gegeven kan worden is dat de zorginstelling kampt met een gebrek aan personeel. Joop van Rijn heeft meerdere keren geklaagd bij de zorginstelling, maar dit heeft geen effect gehad.

Inspiratie

Staatssecretaris van Rijn is politiek verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg in verpleegtehuizen. In een interview met de AD vertelt hij dat de situatie van zijn moeder een inspiratie is geweest om de politiek in te gaan. Hij gaat regelmatig bij zijn moeder langs en ziet met eigen ogen dat de kwaliteit van de zorg onder de maat is. Van Rijn vindt dat zijn moeder geen voorkeursbehandeling mag krijgen door zijn positie als staatssecretaris. De kwaliteit moet in alle zorginstellingen omhoog. Dit is volgens van Rijn de belangrijkste pijler in de hervorming van de zorg.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!