Univé brengt premie naar buiten

Gisteren bracht ook Univé, een groot label van VGZ, de premie voor volgend jaar naar buiten. De naturapolis zal met 11 procent stijgen en de restitutiepolis met 12 procent.

Univé

In 2015 zal de naturapolis van Univé, genaamd Univé Zorg Geregeld, 107 euro per maand gaan kosten. Dit is 11 procent meer dan in 2014. De basispremie voor de restitutiepolis genaamd Univé Zorg Vrij gaat met 12 procent omhoog. Deze polis zal 112 euro gaan kosten. De premie voor aanvullende verzekeringen stijgt met ongeveer 1 procent.

Univé Zorg Geregeld en Univé Zorg Vrij

Bij Univé kan worden gekozen uit twee basisverzekeringen. Bij de naturapolis Univé Zorg Geregeld kan de consument terecht bij een grote groep gecontracteerde zorgverleners. Als voor een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt gekozen is de mate van vergoeding 80%. Bij Univé Zorg Vrij kan uit alle zorgverleners gekozen worden ook als deze niet gecontracteerd zijn bij Univé. De mate van vergoeding is dan 100 procent. Een ander verschil is dat bij Univé Zorg Geregeld, de declaraties automatisch door Univé worden betaald. Bij Univé Zorg Vrij moet de consument zijn zorgkosten achteraf declareren.

Kennismakingskorting

Nieuwe klanten van Univé krijgen in het eerste jaar een kennismakingskorting van 10 procent op de natura- of restitutiepolis. Hierdoor gaan de premies 96,30 en 100,80 euro per maand kosten.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!