Tips voor het kiezen van een aanvullende zorgverzekering!

De Autoriteit Financiële Markten heeft in 2015 onderzoek gedaan naar aanvullende zorgverzekeringen en dan specifiek de processen rondom de productontwikkeling. In november is hier een rapport over gepubliceerd met daarbij een aantal tips voor u als consument. Tips:

  1. De naam van aanvullende verzekering kan misleidend zijn: Kijk niet alleen naar de benaming van de aanvullende verzekering. Een voorbeeld die tot verwarring zou kunnen leiden is een aanvullende verzekering met de naam Fit, het betekent dan niet dat deze aanvullende verzekering dekking biedt voor de kosten van fysiotherapie. Beoordeel daarom altijd goed of de aanvullende verzekering de dekking biedt waar je behoefte aan hebt.
  2. Laat je niet leiden door de collectiviteitskorting van je werkgever, maar vergelijk verschillende verzekeraars . De zorgverzekeraar waar jouw werkgever een contract mee heeft, kan wellicht niet de juiste aanvullende verzekering aanbieden waar juist jij behoefte aan hebt.
  3. Laat je niet afleiden door een welkomstcadeau. Een cadeau zegt tenslotte niets over de kwaliteit van de aanvullende verzekering.
  4. Bekijk welke verschillende dekkingen er in de aanvullende verzekering zitten. Let daarbij goed op of er maximale vergoedingen zijn per dekking, de dekkingen passen bij je behoefte en er wijzigingen worden doorgevoerd in het nieuwe jaar. Daarnaast kan een goedkopere aanvullende zorgverzekering betekenen dat je minder vrije keuze hebt en een mindere dekking krijgt.

 

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!