Tandartsverzekering

Tandheelkundige hulp is onderdeel van de zorgkosten in Nederland. Maar geldt een tandartsverzekering ook altijd voor iedereen? Tandartskosten is een van de grootste kostenposten van een zorgverzekering. Zorgverzekeraars hebben dit ook door en daarom gelden er hierop enkele voorwaarden.

Tandartsverzekering tot 18 jaar

Voor jongeren tot 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders en geldt de regeling dat de veelvoorkomende tandartsbehandelingen worden vergoed. Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekering. De tandartsverzekering dekt onder andere de periodieke controles, vullingen, tandsteen verwijderen, verdoving, tandvleesbehandeling en fluoridebehandeling. Controleer goed de polisvoorwaarden van de zorgverzekering hiervoor.

Volwassenen

Voor volwassenen van 18 jaar en ouder is geen tandartsverzekering inbegrepen bij het basispakket. Dit betekent dat alle kosten voor tandheelkundige hulp voor eigen rekening zijn. Alleen als een volwassene ervoor kiest om een aanvullende zorgverzekering met dekking voor de tandarts af te sluiten worden de kosten vergoed. Ook hier geldt dat wat vergoed wordt niet bij alle zorgverzekeringen hetzelfde is. Meestal gelden er voorwaarden die verbonden zijn aan de dekkingen. Zo is er een maximaal bedrag dat wordt vergoed per behandeling of per jaar.

Passende tandartsverzekering

Om de meest geschikte tandartsverzekering te vinden is het van belang dat er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie. Bij weinig tot geen complicaties met het gebit kan het beste worden gekozen voor enkel een basispakket. Het is dan meestal voordeliger om de behandelingen zelf te betalen. Er wordt aangeraden een aanvullend pakket te nemen in situaties waarbij iemand een zwak gebit heeft of van plan is om een specialist in te schakelen zoals een orthodontist. Bestudeer ook hierbij de polisvoorwaarden grondig, want zelfs een aanvullende verzekering dekt niet altijd de volledige kosten. Weten welke aanvullend pakket het beste bij u past? Vergelijk en vind de geschikte zorgverzekering.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!