Tandartsverzekering niet populair

Bijna de helft van de Nederlanders laat de aanvullende tandartsverzekering voor 2014 schieten. Dit blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl onder ruim vierhonderd respondenten. Maar liefst 47% van de ondervraagden laat weten geen losse verzekering voor de tandarts te gaan afsluiten. 35% is wel van plan de tandartsverzekering af te sluiten, terwijl de overige 18% nog een keuze moet maken.

De twijfelaars lijken massaal de premies voor volgend jaar af te wachten. Deze worden half november bekend gemaakt, waarna men zich kan gaan storten op de verzekeringen voor komend jaar. Het feit dat bijna de helft van de Nederlanders geen tandartsverzekering gaat afsluiten, lijkt verklaarbaar met een rekensommetje. Mensen met een gezond gebit gaan hooguit twee maal per jaar op controle bij de tandarts en betalen daar maximaal 80 euro voor. Een tandartsverzekering met minimale dekking kost al snel 20 euro per maand, waardoor de keuze voor mensen met een gezond gebit snel gemaakt is.

Dit jaar heeft ongeveer een derde van de Nederlanders besloten geen tandartsverzekering af te sluiten, maar dat aantal gaat komend jaar dus stijgen. Aangezien de tandarts pas sinds 2011 uit de basisverzekering verdwenen is, hebben veel mensen tijd nodig gehad om bewust te worden van de prijsverhoudingen. Nu, een aantal jaar later, lijken steeds meer mensen spijt te hebben van een afgesloten tandartsverzekering.

Personen die van zichzelf weten een slecht gebit te hebben zullen echter niet snel afzien van een tandartsverzekering. Vullingen, kronen of bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling vormen al snel een kostenpot die veel hoger uitvalt dan je te betalen premie. Hoewel verzekeraars vaak maar 75% van de kosten vergoeden, scheelt dit bij grotere ingrepen in de portemonnee. Wilt u weten welke tandartsverzekeringen de beste dekkingen bieden tegen de meest gunstige premies? Kijk dan bij: vergoeding tandarts.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!