Studentengoedverzekerd.nl pioniert met 3 jaar vaste zorgpremie

Bij Studentengoedverzekerd.nl kunnen studenten, naast de basisverzekering van 60,12 euro per maand, een aanvullende verzekering afsluiten voor maar 5,50 euro per maand. De premie van deze aanvullende verzekering blijft drie jaar lang gelijk. “Studentengoedverzekerd.nl is de eerste zorgverzekeraar die dit aandurft. De kans is groot dat de aanvullende pakketten bij andere zorgverzekeraars de komende jaren zullen stijgen.” meldt Talitha Voogd van Zorgverzekering.net.

Kwaliteit tegen een studentenprijs

Studentengoedverzekerd.nl is een initiatief van ISO (Interstedelijk Studenten Overleg), LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) en Zilveren Kruis Achmea. Het gaat hierbij om een collectieve verzekering speciaal voor studenten, waarbij een basisverzekering kan worden afgesloten vanaf slechts 60,12 euro per maand. Betaal je een paar euro extra, dan ben je ook nog eens aanvullend verzekerd. Op deze manier zijn zorgkosten die buiten de basisverzekering vallen, niet voor eigen rekening. Met de basis- en aanvullende zorgverzekering van Studentengoedverzekerd.nl zijn studenten zeker van kwalitatief goede zorg én een lage premie. Dit is mogelijk door middel van de zorgcontracten die zijn gesloten met diverse zorgverleners zoals ziekenhuizen, fysiotherapeuten en andere behandelcentra.

Dekking aanvullende verzekering 1 ster

De goedkoopste aanvullende verzekering van Studentengoedverzekerd.nl kost slechts 5,50 euro per maand. Op het moment dat een student voor deze aanvullende verzekering kiest, wordt onder andere bij spoedeisende zorg in buitenland de aanvulling tot de kostprijs vergoed. Daarnaast heeft de verzekerde met dit pakket recht op negen fysiotherapiebehandelingen, een vergoeding voor alternatieve geneeswijze van 40 euro per dag en worden tandartskosten als gevolg van een ongeval tot 10.000 euro vergoed. Ook hebben studenten met dit pakket recht op online zorgadvies. Studentengoedverzekerd.nl laat de premie voor dit aanvullende pakket drie jaar vast staan. Zo zijn studenten drie jaar lang verzekerd van een vaste lage premie. In deze drie jaar hebben studenten wel de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Of dit voordeliger is is echter maar de vraag, aangezien de verwachting van Zorgverzekering.net is dat de premies bij andere zorgverzekeraars de komende drie jaar zullen stijgen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!