Studenten zorgverzekering

Meer nog dan anderen moeten studenten op de kleintjes letten. Het valt niet mee om inkomsten en uitgaven in balans te houden. Het zou daarom logisch zijn bij een zorgverzekering te kiezen voor de verzekeraar met de allerlaagste premie. Als je als student alleen een basisverzekering wilt, zou dat inderdaad de beste keuze zijn. Denk je zorgkosten te hebben die buiten het Basispakket vallen, denk aan tandartskosten, dan heb je een aanvullende verzekering nodig. Als jongere ben je meestal fit en gezond, dat aanvullende pakket hoeft dan niet het duurste pakket te zijn. Stem de aanvullende verzekering af op wat je nodig denkt te hebben, niet meer en niet minder.

Collectieve Verzekering

Voor studenten is het mogelijk een collectieve verzekering af te sluiten. Dat is aantrekkelijk omdat je dan zelf op de basisverzekering al een korting kunt krijgen. Ook bij de aanvullende verzekeringen hoeft u minder te betalen. Als je op een hogeschool of universiteit zit, vraag dan aan de administratie of je daarvoor in aanmerking komt. Ook de Landelijke Studenten Vakbond(LSVb) en het Interstedelijke Studenten Overleg (ISO) bieden kortingen op studenten zorgverzekeringen.

De Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars zoals, AnderZorg, Zekur, OHRA, VGZ, Friesland, Salland, bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Dit zijn zorgpakketten die speciaal samengesteld zijn voor studenten en jongeren. Soms is het een compleet pakket, waar alles al standaard in zit en soms in de vorm van een aanvullende verzekering. Neem wat tijd om te bekijken wat voor jou het meest gunstig is. De Euro die je betaalt voor je zorgverzekering, kun je niet meer aan andere dingen uitgeven. Wees voorzichtig met het kiezen voor extra eigen risico. Kom je gezond het jaar door heb je minder betaald, heb je zorgkosten moeten maken kan het extra eigen risico tegen je werken en ben je duurder uit.

Meer informatie

Voor meer informatie over studenten en zorgverzekeringen ga je naar: studentenzorgverzekering.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!