Studenten gezonder dan gedacht

Tegen de meeste verwachtingen in, blijken studenten gezonder dan gedacht. Er is er aangetoond dat HBO- en WO-studenten een gezonde levensstijl hebben. Uit onderzoek van ASA onder 700 studenten is gebleken dat studenten veel fruit en groente eten, voldoende sporten en weinig roken.

Groente en fruit

ASA weerlegt de vooroordelen die meeste mensen hebben over studenten. Veel studenten nemen voeding namelijk erg serieus. Ruim 44% zegt elke dag groente te eten. Bijna 40% eet 4 tot 6 keer per week groente. De percentage fruiteters ligt wat lager met 28% van de studenten die dagelijks fruit eten en 26% 4 tot 6 keer per week. Fastfoodketens zoals Mac Donalds maken langzaam plek voor de gezonde gewoonten van de studenten. Slechts 34% beweert 2 of 3 keer per maand een vette hap te nuttigen.

Sport

De studenten houden het niet alleen bij gezonde voeding. Van de 700 onderzochte studenten geeft 42% aan in 2012 meer hebben gesport dan het jaar daarvoor. Daarnaast geeft wel 21% aan helemaal niet te hebben gesport vorig jaar. Fitness, hardlopen, dansen en zwemmen bleken de populairste sproten te zijn onder deze studenten.

Roken

Ook het roken lijken studenten niet meer interessant te vinden. Van de ondervraagde studenten heeft 18% aangegeven te roken en wil 39% graag stoppen. Dit is blijkbaar niet meer zo ‘stoer’ meer als vroeger.

Bewust

Volgens Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA, worden studenten bevooroordeeld dat zijn geen aandacht besteden aan hun gezondheid door hun hectische levensstijl. De uitkomsten van dit onderzoek wijst uit dat studenten juist wel bewust bezig zijn met hun gezondheid. De aandacht voor gezond leven, die al jarenlang gaande is, hebben de studenten toch goed opgepakt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!