SP voert actie tegen marketing van zorgverzekeraars

De SP vindt dat er een einde moet komen aan de verspilling van het zorggeld. Vorig jaar hebben zorgverzekeraars gezamenlijk ruim 500 miljoen euro uitgegeven aan marketing. Dit geld zou volgens de partij ingezet moeten worden voor goede zorg en lagere premies.

Verspilling van het zorggeld

Er zijn in Nederland 9 grote zorgverzekeraars die onder ongeveer 40 merknamen verschillende zorgverzekeringen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat mensen overstappen van zorgverzekering, hebben deze zorgverzekeraars vorig jaar ruim 500 miljoen euro uitgegeven aan reclames en overstapcadeautjes. Dit moet stoppen, vindt de SP. De partij vindt dat dit geld uitgegeven zou moeten worden aan het verbeteren van de zorg en het realiseren van lagere premies. Om deze reden zijn zij een actie begonnen.

Actie: Stop de reclames van zorgverzekeraars!

De SP roept mensen op een formulier op de website in te vullen, om te laten blijken dat zij vinden dat het geld door de zorgverzekeraars verkeerd wordt ingezet. De zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ, Menzis, ONVZ, DSW, ZZ, ESR en Zorgverzekeraars Nederland ontvangen hier dan automatisch een mail van. Op deze manier willen zij de zorgverzekeraars oproepen te stoppen met de verspilling van het zorggeld.

De Landelijke Zorgvoorziening

Met het plan ‘De Landelijke Zorgvoorziening’ wil SP de kwaliteit van de zorg verhogen, de premies verlagen en de macht weghalen bij zorgverzekeraars. Met dit plan wordt de basisverzekering weer een publieke taak, waardoor de marktwerking verdwijnt. Het geld dat nu door zorgverzekeraars wordt gebruikt om zoveel mogelijk verzekerden binnen te halen, kan met dit plan besteed worden aan het verbeteren van de zorg en het verlagen van de zorgpremies.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!