Ooglidcorrectie en uw zorgverzekering

Een ooglidcorrectie wordt vaak gezien als een cosmetische ingreep om het gezicht mooier en jonger te maken. Toch is het zo, dat het voor sommige mensen een noodzakelijke en zelfs verlichtende ingreep is. Een teveel aan huid op het ooglid kan uw zicht verminderen en u een negatieve uitstraling geven.  Het gaat hier om het bovenooglid.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie kan om meerderen redenen aantrekkelijk voor u zijn. De huid rond het oog verliest der loop der jaren zijn elasticiteit, waardoor de huid gaat hangen. De huid kan vervolgens op de wimpers gaan rusten, waardoor het lastiger wordt om de ogen te openen. Ook geeft de hangende huid u een vermoeide blik en een lusteloze tot droevige uitstraling, dit kan weer effect hebben op uw zelfvertrouwen.

Wilt u graag een ooglidcorrectie omdat uw zicht verhindert wordt door de overtollige huid, dan komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie, waarbij uw zorgverzekering een deel of de volledige kosten van de ingreep vergoedt. U wordt voor de ingreep vooraf wel onderzocht of u in aanmerking komt voor de correctie.

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

Door de hangende huid, krijgt u vaak een vermoeide en ongelukkige uitstraling, terwijl u zich misschien helemaal niet zo voelt. Een ooglidcorrectie is hierdoor een uitkomst. Door een ooglidcorrectie ziet u er vaak jaren jonger uit en heeft u weer een fitte uitstraling. Dit kan u geestelijk een flinke boost geven.

Bij de operatie wordt de overtollige huid van uw bovenste ooglid verwijderd. Vervolgens worden er hechtingen geplaatst. Na de operatie kunt u vrijwel gelijk naar huis. Wel loopt u minstens een week met dikke of rood gekleurde huid rond de ogen.

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Vele zorgverzekeraars vergoeden een ingreep voor het bovenste ooglid tot wel honderd procent, mits dit een medische reden heeft. Ook zijn er zorgverzekeraars die een korting hanteren voor ooglid correcties. Weer anderen vergoeden pas de volle honderd procent, zodra 50 procent van uw pupil bedekt is met het bovenste ooglid. Nog weer andere zorgverzekeraars bieden u de volledige dekking aan als de kosten niet hoger zijn dan 500 euro.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!