ONVZ volgt premiedaling grote verzekeraars

In navolging op de grote verzekeraars heeft ook ONVZ Zorgverzekeraar bekend gemaakt de premie voor 2014 flink te verlagen. De premie voor de basisverzekering bedraagt voor volgend jaar € 96,51 per maand. Voor de aanvullende verzekeringen blijven zowel de premie als de dekking gelijk.

De premie van de ONVZ basisverzekering valt voor komend jaar € 9,70 per maand lager uit. Volgens ONVZ bewijst de premie voor 2014 dat ONVZ ook op prijs uitstekend kan concurreren met naturaverzekeraars. Met de nieuwe premie van € 96,51 is ONVZ een middenmotor als het gaat om de hoogte van de premies voor volgend jaar. Verzekerden van restitutieverzekeraar ONVZ kunnen zelf blijven kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan.

Verzekerden die bij ONVZ kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 500,- krijgen meer korting. De maandpremie voor de vrije keuze basisverzekering bedraagt dan € 71,51. Daarmee biedt ONVZ een van de hoogste kortingen bij een vrijwillig hoger eigen risico. De premie voor de diverse aanvullende verzekeringen blijft evenals als de dekking gelijk. ONVZ gaat daarmee in tegen de trend van stijgende premies en verminderde dekkingen. Ook de premies voor de ONVZ tandartsverzekeringen blijven gelijk. Wel wordt de ongevallendekking hiervan flink verhoogd. De ongevallendekking is zelfs vertienvoudigd tot maximaal € 5000,-.

Vergelijken

Ook andere kleinere verzekeraars als Salland Zorgverzekeringen, Energiek en HollandZorg verlagen de basispremie. Zij doen dit met € 8,25 naar € 96,75 per maand. Een aanvullende verzekering is af te sluiten vanaf € 5,85; een tandartsverzekering begint bij € 9,-. Het gros van de zorgverzekeraars heeft nu de premie voor volgend jaar bekend gemaakt, de deadline hiervoor is gesteld op 19 november. De dalende premies zijn niet automatisch aantrekkelijk. De lage premies betekenen vaak dat de consument alleen naar zorgaanbieders kan waarmee de verzekeraar een contract heeft. Uiterlijk 19 november zijn alle nieuwe polisvoorwaarden bekend. Voor een actueel wijzigingsoverzicht van 2014, gaat u naar: Zorgverzekering.net/2014.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!