Online-platform voor thuiszorg ouderen

Per 1 januari 2015 zullen er veel veranderingen plaats vinden in de zorg, zo vervalt voor de meeste ouderen de huishoudelijke hulp door de bezuinigingen. De regering vindt dat de ouderen kunnen terug vallen op hun eigen netwerk. “Maar wat als ze dit niet hebben?” zegt Nienke Jaarma terecht. Thuiszorgvinden.nl, opgericht door Nienke Jaarma en Karlijn Leemans, is een online platform waar men terecht kan om informele zorg te regelen. De ouderen houden zelf de touwtjes in handen en kunnen zelf bepalen hoeveel zorg ze inkopen. Bij informele zorg kun je denken aan klusjes om- en rond het huis. Met deze website wordt het netwerk van ouderen vergroot en het legt tegelijkertijd minder last op de schouders van familieleden.

Eigen ervaring

Uit eigen ervaring blijkt volgens Nienke en Karlijn, dat ze meer hulp en zorg moeten bieden aan hun ouders. Maar op hetzelfde moment zijn ze druk met werken en een carrière maken, om mee te blijven doen in de samenleving. Het is een extra last op de schouders van Nienke en Karlijn en het is moeilijk om de kwaliteit hoog te houden wanneer je werk en de zorg van je ouders moet combineren. Daarom bedachten ze ‘Thuiszorgvinden.nl’ om een deel van de zorg uit handen te geven aan informele zorgaanbieders. Thuiszorgvinden.nl biedt senioren de kans zelf hun zorg te kiezen en aan de andere kant mensen een kans te bieden op inkomen.

Activiteiten

Naast een aanbod van zorg is er ook een activiteitenpagina op de website, hier kun je activiteiten vinden voor senioren zoals een boekenclub bij jouw in de buurt. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van deze pagina als zij bijvoorbeeld een activiteit voor ouderen hebben georganiseerd en dit willen vermelden.

Veiligheid

Veiligheid staat volgens Nienke en Karlijn voorop, zeker omdat senioren kwetsbare mensen zijn. Een online platform leek hun een beter idee dan een advertentie in de krant plaatsen met betrouwbare informatie. De oprichters vragen 12,50 euro op jaarbasis voor administratiekosten. Iedereen die deze kosten betaalt kan zich aanmelden, om deze reden verschijnt er bij ouderen een pop-up met veiligheidstips wanneer ze gebruik willen maken van een dienst die aangeboden wordt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!