Onderzoek: FBTO en ONVZ beste zorgverzekeraars 2013

Het Nationaal Zorgonderzoek 2013 roept FBTO en ONVZ uit tot beste zorgverzekeraars van 2013. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Zorgverzekering Informatie Centrum onder 2492 verzekerden.

Van de grote zorgverzekeraars scoort FBTO het beste op bijna alle aspecten en wordt beoordeeld met een 7,2. Deze positieve score wordt voornamelijk behaald door tevredenheid over de premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering, de vergoedingen, de snelle afhandeling van betalingen en de klantenservice. FBTO wordt op de voet gevolgd door de Friesland Bank met een 7,1. De Friesland Bank scoort hoog op bereikbaarheid, klantenservice en op de dekkingen van aanvullende pakketten. Een goede derde plek is voor Ohra, die met een 6,9 goed wordt beoordeeld op de hoogte van de premie voor de basisverzekering. De laagste score onder de grote verzekeraars, maar nog steeds een voldoende, werd behaald door Agis met een 6,3.

Onder de kleine zorgverzekeraars scoort ONVZ het hoogst met een 7,5. De ondervraagden oordeelden erg positief over de bereikbaarheid, dekkingsvoorwaarden en keuzemogelijkheden van ONVZ. Met een 7,4 grijpt DSW net naast de titel van “Beste kleine zorgverzekeraar 2013”, al vinden de ondervraagden DSW beter in betalingen en klantenservice. Van de kleine zorgverzekeraars wordt De Amersfoortse het laagst, maar ook nog steeds met een voldoende (6,4) beoordeeld.

Overstappen in 2014

In het Nationaal Zorgonderzoek 2013 kreeg geen enkele zorgverzekeraar een onvoldoende, maar slechts 9% van de verzekerden zegt bij de goedkoopste zorgverzekeraar verzekerd te zijn. Simon den Hollander van het Z.I.C. geeft aan dat daarom nog veel mensen flink op hun zorgverzekering kunnen besparen.

36% van de verzekerden gaf aan tevreden te zijn over de huidige zorgverzekeraar en is om die reden niet van plan om over te stappen. Maar liefst 19% van de verzekerden geeft aan nog te weinig te weten over andere zorgverzekeraars.

Lees hier het hele onderzoek van het Z.I.C.:

http://www.zorgverzekering.org/onderzoek-2013/fbto-en-onvz-winnaars-nationaal-zorgonderzoek-2013/

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!