MS en de zorgverzekering

Over de ziekte MS is steeds meer te horen en te zien in het nieuws. Maar wat is MS nou eigenlijk? MS is de afkorting van Multiple Sclerose, dit is een samenvoeging van Griekse en Latijnse woorden en staat voor ‘meervoudige verharding’. Van de ziekte wordt vaak gedacht dat het een spierziekte is, maar dit is niet het geval. Wij leggen u uit wat het precies is en wat u kunt verwachten van uw zorgverzekeraar.

Wat is MS?

MS is een een auto-immuunziekte waarbij het lichaam als het waren tegen uw eigen beschermcellen keren. Hierdoor worden virussen, bacteriën en infecties niet goed tegen gehouden. Naast dat het een auto-immuunziekte is, veroorzaakt Multiple Sclerose ook een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Hier onder vallen de hersenen,zenuwen en de ruggenmerg. Als deze dusdanig aangetast zijn, is er kans op verlamming.

De oorzaak van de ziekte is tot op de dag van vandaag niet ontdekt, waardoor hij nog niet te genezen is. Wel kunnen de  symptomen, die veroorzaakt worden door de ziekte worden afgeremd. De meest voorkomende symptomen zijn; moeheid, krachtvermindering in de benen en problemen krijgen met de ogen.

Wat vergoedt de verzekeraar?

De behandeling van MS krijgt u van de zorgverzekeraar vaak vergoed. Dit kan het volledige bedrag zijn, maar ook slechts een deel. Aan het hebben van Multiple Sclerose kleven kosten, denkt u bijvoorbeeld aan pijnstillers, aanschaf van een rolstoel en bijvoorbeeld thuiszorg of verpleging, als u niemand in de buurt heeft, die uw huis kan schoonmaken of u kan verzorgen . Het is erg belangrijk om bij uw zorgverzekeraar na te gaan wat deze voor uw vergoedt en hoe dit in zijn werk gaat. Zodat u eventueel over kan stappen op een zorgverzekering die beter op u en uw wensen aan sluit.  Op zorgverzekering.net kunt u zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zien welke het best bij u past.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!