Minder interesse in speciale zorgverzekering voor studenten

Voor zorgverzekeraars worden speciale studentenzorgverzekeringen minder interessant. Dat heeft te maken met de invoering van de vereveningsbijdrage voor zorgverzekeraars met betrekking tot studenten. In 2014 wordt deze vereveningsbijdrage door minister Edith Schippers ingevoerd.

Consequenties voor zorgverzekeraar

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) hebben een contract gesloten met Zilveren Kruis Achmea. Dit contract loopt nog tot en met 31 december 2014. In samenwerking met het ISO en de LSVb werd door Aon, adviserend makelaar, de website Studentengoedverzekerd.nl in het leven geroepen. Deze website biedt studenten de beste zorgverzekering.

Met ingang van 1 januari 2014 heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, besloten de vereveningsbijdrage voor verzekeraars met betrekking tot studenten omlaag te brengen. Dit heeft tot gevolg dat de doelgroep studenten minder interessant wordt voor verzekeraars, omdat de inkomsten op de basisverzekering dan minder zullen zijn. Toch wil dat volgens Harm Mulder, Senior Client Manager van Aon, niet zeggen dat zij van de doelgroep studenten af gaan zien. Mulder geeft ook aan dat de studenten zelf hier voorlopig nog geen gevolgen van zullen ondervinden.

Weinig samenwerkingen meer

Zorgverzekeraar National Academic, gericht op studenten en hoger opgeleiden ondervindt volgens Rob Schaeffer, communicatie manager van National Academic, nog geen gevolgen van de vereveningsbijdrage. Wel zullen er volgens Schaeffer veel zorgverzekeraars zijn die zich gaan beperken tot hun eigen doelgroep. Hierdoor zullen er waarschijnlijk niet meer samenwerkingen tot stand komen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!