Menzis schrapt bevalling en kraamzorg uit goedkoopste aanvullende pakket

Vandaag heeft Menzis de nieuwe premies en voorwaarden voor de zorgverzekering in 2014 bekend gemaakt. De premie voor de basisverzekering van Menzis wordt 95,90 euro per maand, bij een minimaal eigen risico van 360 euro.

Aanvullende verzekeringen

Net als andere zorgverzekeraars snijdt ook Menzis flink in de aanvullende pakketten. Het pakket Extra Verzorgd 1 schrapt bijvoorbeeld vergoedingen voor kraamzorg en bevalling volledig. Deze vergoeding was voorheen nog 100 procent en verdwijnt nu in zijn geheel uit dit pakket. Ook worden vanuit Extra Verzorgd 1 geen vergoedingen meer geboden voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen. Ook vergoedingen voor het lidmaatschap van patiëntenverenigingen en een plaswekker vervallen bij dit pakket.

Kraamzorg, bevalling en alternatieve geneeswijzen worden alleen nog (gedeeltelijk) vergoed vanuit de duurdere aanvullende pakketten van Menzis: Extra Verzorgd 2 en Extra Verzorgd 3.

Het aanvullende pakket Extra Verzorgd 4 komt in 2014 te vervallen. Verzekerden die een Extra Verzorgd 4 pakket hadden, krijgen in 2014 automatisch het aanvullende pakket Extra Verzorgd 3.

Nieuw: BudgetBewust polis

Nieuw bij Menzis in 2014 is de BudgetBewust polis. Met deze polis krijgen verzekerden in 2014 een zorgverzekering tegen een voordelige premie van 86,50 bij een minimaal eigen risico van 360 euro per maand. Verzekerden zijn dan vrij in de keuze van een huisarts en tandarts. Voor elf verschillende behandelingen in een ziekenhuis en voor behandelingen door een fysiotherapeut zijn zij verbonden aan de zorgaanbieders die Menzis heeft geselecteerd. Medicijnen kunnen alleen via een Mediq apotheek (landelijke keten) verkregen worden of kunnen online besteld worden via de website van Mediq apotheek. Voor andere typen zorg kunnen verzekerden een keus maken uit het aanbod van zo’n 35.000 gecontracteerde zorgaanbieders.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!