Mensen hebben liever eigen tandartsspaarpotje dan een premie

Uit onderzoek van Ixorg onder haar eigen klanten blijkt dat 75 procent van de mensen die bij hen een tandartsverzekering hebben afgesloten, dit gedaan hebben omdat het geld dat in het potje apart wordt gehouden van henzelf blijft. Ze willen geen premie kwijt zijn aan een aanvullende tandartsverzekering omdat ze het betwijfelen of ze de premie eruit halen.

Ixorg

Sinds kort is er de mogelijkheid om in plaats van een verzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar, rechtstreeks met de tandarts een verzekering af te sluiten. Daarmee kan er voor enkele euro’s per maand gespaard worden voor reguliere tandartskosten en calamiteiten tot €10.000,-. Bij Ixorg betaal je maandelijks €4,85 voor de dienstverlening. Daar bovenop kan er maandelijks een zelf gekozen bedrag opzij worden gezet als persoonlijk budget en indien hij of zij de polis op wilt zeggen, wordt het restsaldo teruggestuurd.

Motief Ixorg klanten

Inmiddels zijn er al bijna 5.000 mensen die een eigen ‘spaarpot’ opbouwen bij Ixorg. Toine Beljaars, directeur van Ixorg, meldt dat ze eerder hadden verwacht dat de calamiteitenverzekering, die ook onderdeel uitmaakt van Ixorg, een net zo belangrijke reden zou zijn om voor hen te kiezen. Dit bleek dus echter bij driekwart van de klanten van Ixorg niet het geval.

Het gehele jaar door instappen

Ondanks dat ze met 5.000 klanten rustig zijn begonnen, kunnen ze het hele jaar door groeien. In tegenstelling tot een gewone tandartsverzekering kan je namelijk bij Ixorg het hele jaar instappen. Uitstappen kan na 1 jaar op elk moment. Veel consumenten zijn nog niet gewend aan het idee dat ze tegenwoordig door middel van deze nieuwe mogelijkheid een ‘spaarpotje’ voor tandartskosten kunnen maken en dat het geld altijd van henzelf blijft. De meeste consumenten zijn nog gewend aan het systeem van een premie bij zorgverzekeraars, waar ‘weg is weg’ de regel is. Om die reden vindt Beljaars het ook niet heel gek dat veel mensen moeten wennen aan de nieuwe mogelijkheid die Ixorg biedt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!