Meer mensen stappen over van zorgverzekeraar

Vanaf november dit jaar mogen mensen weer wisselen van zorgverzekeraar. De verwachting is dat dit volop gedaan zal worden. Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders wil van zijn of haar huidige zorgverzekeraar af. Vorig jaar waren er 1,2 miljoen wisselaars.

Het is vooral de groep 24- tot 44-jarigen die zegt te willen gaan wisselen van zorgverzekeraar. Het is maar liefst een percentage van 16,9 procent.  De 65-plussers stappen in de regel het minst over van alle verzekerden. Wel staat deze groep open voor een nieuwe zorgverzekering.  Dit jaar is er echter veel verandering onder de 65-plussers. Van de 65-plussers bleek namelijk dat maar liefst 5,6 procent dit jaar waarschijnlijk over gaat stappen. Dit tegen over  0,8 procent van vorig jaar.

Deze cijfers komen uit een onderzoek van TNS Nipo op de vergelijkingssite van Independer. Aan het onderzoek deden 1118 mensen mee.

De overgrote meerderheid, 72,7 procent, gaf aan dat zij willen overstappen op een andere verzekering, met als reden: de hoge kosten die zij nu moeten betalen. Ook gaf 35 procent van de personen aan dat zij overstappen vanwege de hoogte van de vergoedingen die de verzekeraar hen biedt en de dekking.  Vorig jaar was de prijs van de premie ook al de meestgegeven reden om over te stappen naar de concurrent.

Mensen die niet zeggen over te stappen, geven aan dat dit is omdat zij tevreden zijn over hun dekking, premie en de goede service van de verzekeraar. 56,5 procent van de respondenten gaf dit aan als reden. Ook vond 48,6 procent aan dat zij tevreden zijn over de prijs die zij op dit moment betalen. Opvallend is wel dat jongeren vaak minder tevreden zijn over de service, dan oudere mensen. Zo gaf 27,5 procent in de leeftijdscategorie 18-24 jarige, aan tevreden te zijn over hun huidige zorgverzekeraar in tegenstelling met de categorie 65+ was dit 47,6 procent.

Verzekeraars moeten voor 18 november aanstaande hun premies voor het aankomende jaar bekend maken.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!